Balatonfűzfőn a Veszprémi Petőfi Színház

balaton.vehir.hu 2020. 01. 30. 11:08

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódik a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében a színházi évad, a Veszprémi Petőfi Színház jóvoltából.

 Bérleteket, jegyeket február 5-től lehet megvásárolni a művelődési központ irodájában! Mindenkit szeretettel várunk! Mellékletben a színház plakátját tekinthetik meg.

 
2020. február 20. (csütörtök) 18.00 óra:
Bernard Slade - JÖVŐRE VELED, UGYANITT (II. rész)
romantikus vígjáték

Doris és George már nem fiatal. De nem tudnak lemondani az évenkénti egyszeri találkozásról. Titkos szeretők már 25 éve. Gyerekük született, sőt unokájuk is, de nem tudják, nem akarják elengedni egymást. Viszont a válás és az új házasság sem opció. Mi tartja össze ezt a viszonyt? Szex? Szorongás? Függetlenségi vágy? Önmaguk mítosza? Az első rész folytatása a boldogság utáni vágyat az abszurditásig fokozza humorral, kedvesen, legyőzve a rosszat, megragadva a közönséget.
Szereposztás:
Doris: Váradi Eszter Sára
George: Keller János
 
2020. március 23. (hétfő) 18.00 óra:
Murray Schisgal - SZERELEM, Ó!
Bohózat
 
Murray Schisgal, amerikai író és producer komikus vígjátéka, a Szerelem Ó! 1965-ben debütált a New York-i Broadwayn. Három szereplő különös sorsát ismerhetik meg a nézők. A történetben tizenöt év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét. Ezért épp a folyóba készül vetni magát. De hogyan akarhat valaki meghalni anélkül, hogy megismerte volna a szerelmet? Milt szerint a szerelemért érdemes élni. A gazdag, ám fösvény üzletember ebben a pillanatban ráébred a megoldásra: felajánlja barátjának saját feleségét. Az ötlet olyannyira abszurd, hogy Harry mégis inkább felmászik a hídkorlátra. Így indul ez a Woody Allen világát idéző szatirikus vígjáték, melyben miután megjelenik Milt temperamentumos felesége, a két ellentétes karakterű férfi élete rendkívüli fordulatot vesz. Ellen ugyanis rövid úton meghódítja Harryt...
Szereposztás:
Harry: Keller János
Milt: Ottlik Ádám
Ellen: Váradi Eszter Sára
 
2020. április 23. (csütörtök)
William Goldman - TORTÚRA
pszichothriller
Stephen King regénye alapján
 
Egy eldugott kis hotelben a népszerű regényíró, Paul Sheldon éppen befejezte legújabb könyvét, és fittyet hányva a zord téli időjárásra, boldogan útnak indul. Ám a néptelen coloradói országúton Paul autója szakadékba zuhan, és lassan be is temetné a sűrű hó, ha egy környékbeli nő, Annie Wilkes nem találna rá, aki kihúzza a roncsból a mozgásképtelen írót, és hazaviszi, hogy ápolni tudja. Úgy tűnik, Paulnak tényleg elképesztő szerencséje van, hiszen élve megúszta a balesetet, és Annie nemcsak szakképzett ápolónő, de saját bevallása szerint az író legnagyobb rajongója is. Amíg nem tud lábra állni, Paul kénytelen Annie házában maradni, hiszen az állandó hóviharok miatt lezárták az utakat, és még a telefonkapcsolat is megszakadt a külvilággal. Paul tehát teljesen Annie-re van utalva, aki persze repes az örömtől, hogy imádott írója pont az ő vendégszeretetét élvezi. Lehet, hogy megúszta a balesetet, de Paulnak lassan rá kell jönnie, hogy a megpróbáltatásainak koránt sincs vége: egyre több a furcsa jel, a nyomasztó körülmény, és Annie lelkesedése is sokkal mélyebb, démonibb, mint egy egyszerű kamaszlányos rajongás.
Szereposztás:
Paul Sheldon: Keller János
Annie Wilkes: Módri Györgyi
 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!