Városházi beszélgetés Szanyi Szilviával, Balatonfűzfő polgármesterével

balaton.vehir.hu 2019. 10. 23. 09:04

Balatonfűzfő, 2019, október 23., szerda – Az önkormányzati választást követően a polgármesteri székbe szavaztak bizalmat Szanyi Szilviának a balatonfűzfőiek, aki hírportálunk kérdéseire válaszolt.

 Számított rá, vagy meglepte a polgármesteri választás eredménye?

-Nem indultam volna, ha nem számítottam volna rá. A levegőben éreztem a változást, főleg a fiataloktól. Mind a mai napig kapom a felajánlásokat és a lakosság segítségét.

Kikkel ünnepelt?
-Elsőként Lajkó Frigyes vetélytársam gratulált, noha nem voltunk egy helyszínen, olyan képviselők is gratuláltak, akik bekerültek a testületbe és olyan is, akik nem kerültek be.

Fotó forrása: Szanyi Szilvia

Mi volt az első tevékenysége, intézkedése polgármesterként?
-Amíg az átadás-átvétel nem történik meg, addig azt sem tudom, hogy anyagilag hogyan áll a város. A bizottságokba mindenképpen kiváló szakmailag felkészült tagokat szeretnénk delegálni.

-Hogyan képzeli el az együttműködést a testület tagjaival?

-Számítok az együttműködésükre, mindannyian azt vállaltuk, hogy szebbé tesszük és felvirágoztatjuk Balatonfűzfőt. Gondolom ők is így gondolkodnak. Semmi esetre sem szeretnék pártpolitikát a testületben, csak egy párt lehet: „Balatonfűzfőért”, tehát minden a település érdekében fog történni.

Korábban már tagja volt a képviselő testületnek, akkor miért mondott le?

-2015-ben, fél évvel a választás után valóban lemondtam, egyszerűen, azért mert az akkori döntések összeegyeztethetetlenek voltak az akkori és a mai erkölcsi értékrendemmel, de a kilépésemet követően ugyan úgy dolgoztam, önzetlenül és tiszteletdíj nélkül.

Az országos választási kampány elég mélyre süllyedt helyenként, itt Fűzfőn is kaptak hideget-meleget a jelöltek. Mi erről a véleménye?

-Igyekeztem kimaradni belőle és ez sikerült is, az eddigi eredményeimmel kampányoltam

Választási kampányában Ön is elég sok mindent ígért a választóknak. Például az új bevásárlóközpont, szálloda a várásházából és még sok minden más. Most ezekről az ígéretekről mi a véleménye?

-Ezek elsősorban hosszú távú célok. Balatonfűzfő igen is alkalmas arra, hogy a turisztikai fejlesztések hosszabb távon jelentős bevételt generálnak a város számára. A turisztikai célok nagyon is fontosak a város számára. Már annyit most is mondhatok, hogy a többi témában is elindult az egyeztetés.

Öt év elég hosszú idő. Öt évre kapott magbízást a választóktól. Mit tesz azét, hogy ezt megszolgálja?

-Azt gondolom, hogy ha valaki fejlődni akar, akkor mindenképpen szüksége van hosszú távú tervekre és célokra. Éppen ezért a választási szlogenem is ez volt: „A településnek a szolgája és nem ura akarok lenni”, ebben az értelemben és felfogásban a folyamatokat megkezdjük.

Végezetül, mit üzen a balatonfűzfői lakosoknak?

-Arra szeretném felkérni a lakosságot, hogy továbbra is segítsék munkánkat, mindenkinek az érdekét szeretnénk képviselni, azokét is, akik rám szavaztak és azokét is, akik nem. A település érdekeit szeretném képviselni és a jövőben is várom a lakosság visszajelzését.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!