Átadták a megújult balatonfűzfői Vágfalvi Ottó Művelődési Központot

balaton.vehir.hu 2019. 08. 15. 15:50

Balatonfűzfő, 2019. augusztus 15., csütörtök – A projekt keretében Balatonfűzfő Város Önkormányzata tulajdonában lévő Vágfalvi Ottó Művelődési Központ energetikai korszerűsítése (hőszigetelés, nyílászáró csere, fűtésszabályozás és légtechnika, napelemes rendszer telepítése) valósult meg a 136,87 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Marton Béla polgármester

A projekt átadó ünnepségén köszöntőt mondott Marton Béla, Balatonfűzfő város polgármestere, aki minden résztvevőnek köszönetet mondott, akik részt vettek a projekt sikeres megvalósításában. Az épület megáldását követően került sor a nemzetiszínű szalag átvágására.

Nóti Attila

-A projekt megvalósítása révén az épület hőtechnikai tulajdonságai javultak, csökkent a fajlagos hőveszteség, kevesebb lett az épület fűtési energiafogyasztása. A kevesebb fogyasztás kevesebb energiafelhasználást jelent, ami kevesebb üzemeltetési költséggel jár és csökken a károsanyag kibocsátás is. A napelemes rendszer telepítésével tovább csökken a fosszilis energiafelhasználás - Fogalmazott Nóti Attila önkormányzati projekt menedzser.

Laposa Norbert plébános

Laposa Norbert és Marton Béla

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!