A Balaton élővilága - Művészpalánták a tobruki strandon

balaton.vehir.hu 2019. 06. 28. 14:35

Balatonfűzfő, 2019. június 28., péntek - A Kerényi Imre-program keretében valósult meg a pénteki képzőművészeti Balaton álom című program a tobruki strandon, Veszeli Lajos festőművész vezetésével.

 

Veszeli Lajos festőművész egyik álma valósult meg a strandon, mert már régóta szerette volna a Balaton állat és a tó környékének állat és növényvilágát ábrázolni. Ebben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park segített, színes állat és növény fotókat bocsátott rendelkezésre. Az egyenként egy méterszer kettő méteres hungarocell táblákra, amelyekből négy darab van összesen, először a gyerekek szénceruzával készítették el a vázlatokat majd temperával festettek. A legvégén pedig egy időtálló lazúros festést kap, aminek köszönhetően a nyár végéig bárki megnézheti majd az alkotásokat. A táblákon található lyukakba bárki bedughatja a fejét és készülhetnek a balatoni fotók. 

Veszeli Lajos festőművész

Az idei festőtáborban tizenegy bentlakásos növendék sajátítja el  a festészet, grafika és a rajzolás alapjait, fejlesztheti tudását - tájékoztatta hírportálunkat Veszeli Lajos festőművész. Szembetűnő volt, hogy a neves festő mindenki mellett ott volt, segített a színek megválasztásában, az ábrázolásban, de mindezt úgy tette, hogy hagyta érvényesülni az alkotói szabadságot. Egy biztos, ehhez hasonló attrakciót egyetlen balatoni strandon sem láthatunk.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!