Az Evopro csoport tagjai elfoglalták Balatonfűzfőt

balaton.vehir.hu 2018. 10. 12. 13:08

Balatonfűzfő, 2018. 10. 12., péntek - Egyre többet hallani, olvasni a CSR rövidítést (Corporate Social Responsibility), jelentése társadalmi felelősségvállalás. Ennek jegyében az evopro csoport dolgozói végeznek önkéntes munkát október 12-én, pénteken egész nap Balatonfűzfőn a Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER Helyi Akciócsoport szervezésében együttműködve a helyi önkormányzattal. Hírportálunk a tobruki strandot kereste fel.

 A magyar tulajdonban lévő világszínvonalú mérnöki, informatikai megoldásokat nyújtó, kutató és fejlesztő cég mintegy száz munkatársa takarítja a település több helyszínét, többek között az óvodák környékét, a központi fekvésű részeket és a parti sétányt – tájékoztatott Kontics Monika a Bakony és Balaton KKKE munkaszervezet vezetője. Az evopro dolgozói az ország különböző területeiről, sokan több száz kilométerről már csütörtökön megérkeztek. A program lebonyolítását a helyi önkormányzat munkatársai segítik, koordinálják feladataikat. A 100 fő munkavégzéséhez szükséges eszközöket több település, köztük Berhida, Balatonalmádi, valamint magán felajánlásokból biztosítják.

Élő András

Élő András Budapestről érkezet, elmondta, hogy annyira megtetszett a bájos tobruki strand, a Balaton és környéke, hogy holnap szombaton családjával együtt jönnek vissza.

Seregi Orsolya

Dr. Seregi Orsolya elmondása szerint számára is fontos a csapatépítés, főleg ha ilyen szép környezetben tehetünk valamit a környezetünkért.

-Környzetszépítő tevékenység, teljesen más közegben vagyunk együtt, mint a mindennapi munka, a szabadban, a meseszép Balatonnál, igaz, hogy még nem jártam a téli, befagyott Balatonnál, de ezt majd pótlom – mondta Horváth Erzsébet, aki a védparton söpörte a faleveleket.

Az összegyűjtött hulladék elszállítását a Fűzfői Vagyonkezelő Kft. szervezte meg.

Az ilyen nagyszabású önkéntes munka nem szokatlan az evopro-nál, hiszen a vállalat kiemelt figyelmet fordít a társadalmi szerepvállalásra, ami főként az oktatás, a sport és a környezetvédelem területein mutatkozik meg. Emellett az elektromobilitás fejlesztésében és a fenntartható jövő megteremtésében is elkötelezett, saját elektromos flottát üzemeltet, elektromos töltőket gyárt, illetve az új „ipari forradalom” elvárásainak megfelelő innovatív gépgyártási és automatizálási megoldásokat szállít az ipar különböző területeire, mint pl.: az autóipar, logisztika, energiatermelés, vegyipar.

Az idén tíz éves egyesület célja, hogy hasonló programokkal népszerűsítse a térséget a vállalkozói szféra körében, hiszen a térség csapatépítésre kiváló lehetőséget biztosít, nem csak nyáron, hanem szezonon kívül is várják a csoportokat.

A program helyi termékek kóstolójával zárul a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontban.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!