Tobrukon az aradi vértanúkra emlékeztek

balaton.vehir.hu 2018. 10. 05. 17:33

Balatonfűzfő, 2018. október 5., péntek – Balatonfűzfő tobruki városrészén, az aradi vértanú emlékműnél emlékeztek.

 

Laposa Norber (b.) és Steinbach József

A harangláb harangjának megszólalása jelezte az ünnep kezdetét, az emlékezést. A Himnusz eléneklését követően ökomenikus istentisztelet következett Steinbach József református püspök és Laposa Norbert plébános osztotta meg igehirdetését. Steinbach József a 138. zsoltárt olvasta fel majd II. Rákóczi Ferenc csodálatos imádságával emlékezett az aradi vértanúkra. Laposra Norbert plébános kiemelte, hogy a békéért, az országért, a világért, az aradi áldozatokért és a háborúkban elesettek emlékéért imádkozzunk. A Miatyánk és az Üdvözlégy Mária imák közös elmondása zárta az ökomenikus misét.

Előtérben Csutorás Gábor

Köszöntő beszédében dr. Csutorás Gábor nyá. alezredes részletesen ismertette a kor, a szabadságharc történelmi hátterét. Majd idézett Kossuth Lajos és Görgey Artúr leveleiből.

Lohonya Zoltán és Rábai Zsanett

A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad ünnepi műsorában fellépett Rábai Zsanett és Lohonya Zoltán zenés műsorát követően, az Irinyi Fúvószenekar közreműködésével. Majd  a megemlékezés koszorúit helyezték el az aradi vértanú emlékmű talapzatánál. Az ünnepi megemlékezés a Szózat éneklésével zárult.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!