Balatonfűzfő egy új rekortán borítású sportpályával gazdagodott

balaton.vehir.hu 2018. 08. 11. 20:10

Balatonfűzfő, 2018. augusztus 11., szombat – Szombaton délután adták át az új 47x32 méteres rekortán (gumi) borítású multifunkcionális sportpályát a Városi Stadion területén.

 Az önkormányzat nevében Nóti Attila projektmenedzser elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséghez még 2016-ban nyújtottak be pályázatot, amit a szövetség a programom belül 24.2 millió forinttal támogatott. Az eredeti elképzelés szerin a pálya 20x40 méteres lett volna, amihez az önkormányzat 4.7 millió forinttal járult hozzá. Időközben a pálya mérete 32x47 méteresre módosult, amihez két magáncég és az önkormányzat 12.9 millió forinttal járult hozzá.

Gellei Imre, a háttérben Nóti Attila

Gellei Imre a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, a NIKE FAK labdarúgó csapatának egykori balszélsője, a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében üdvözölte a beruházást. Elmondta, hogy 1974-ben került Balatonfűzfőre, ahol három évet töltött. Felidézte a múltat, akkoriban módszertani csoportokat vezetett, a mai napon átadott pályához sok sikert és jó sportolást kívánt.

Marton Béla

Marton Béla polgármester kihangsúlyozta a sportolás fontosság. Kiemelte, hogy ez az új pálya a sportolóké, kortól függetlenül minden korosztályé, a helyieké és a Balatonfűzfőre látogatóké. A mai napon átadott sportpálya nagyon is jól illeszkedik a település rövid és hosszú távú sport arculatához, hiszen idővel a lelátót szeretnék korszerűsíteni, majd a pálya környéki utak, járdák térkővel történő burkolását szeretnék megoldani és nem utolsó sorban az uszoda mögötti területen egy minden szempontból történő szálloda építse a cél – fogalmazott. Majd elismerő oklevélben részesítette Fülöp Tamást a kivitelező cég vezetőjét és Breinich Miklós műszaki ellenőrt. A nemzeti színű szalag átvágását megelőzően Laposa Norbert balatonfűzfői plébános áldotta meg az újsportpályát.

Nóti Attila, Marton Béla és Fülöp Tamás

Nóti Attila, Marton Béla és Breinich Miklós

Marton Béla és Gellei Imre

Ezt követően került sor Balatonfűzfő és Alsóörs önkormányzatainak barátságos labdarúgó mérkőzésére. A vendégek az első félidőben lőtt góllal egy 0-1-re megnyerték a kétszer 15 perces találkozót.

A mérkőzés izgalmas pillanatai:

A mérkőzés egyetlen gólja az első félidőben született

Majd a Kosárlabda Balaton Kupa 2018 vette kezdetét Szenior és junior kategóriákban. A sportesemény éjfélig tart, eredményhirdetés 00.40 órakor várható. Nyolc szenior, hat junior, amiből három lánycsapat nevezett.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!