Hőség, gombóc minden mennyiségben a XII. Gombóc Fesztiválon Balatonfűzfőn

balaton.vehir.hu 2018. 08. 04. 13:07

Balatonfűzfő, 2018. augusztus 04., szombat - Elképesztő mennyiségű és fajtájú gombóc készült a fesztiválon.

 

Hírportálunk megtalálta talán a fesztivál egyik legkülönlegesebb gombócát, az alföldi spárgaleveses kapros halgombócot és a kapros káposztás gombócot.  Alkotói az alföldi Inácsról érkeztek, és már évek óta szoros, baráti kapcsolat fűzi őket a fűzőiekhez.

A déli megnyitó alkalmával Molnár Eszter főszervező köszöntőjében elmondta, hogy mindent megtettek azért, hogy a XII. Gombóc Fesztivál is sikeres legyen, egyben üdvözölte a testvértelepülések delegációit is.

Mészáros Ferenc a felvidéki Nagycétény polgármestere elmondta, hogy  az első fesztivál óta minen évben jelen vannak Balatonfűzfőn, ami kitünő alkalom arra a gasztronómia mellett, hogy a barátságot tovább mélyítsék.

A lengyelországi Śmigielből érkezett Malgorzata Adamczak polgármesterasszony elmondt, hogy már negyedik alaklommal vannak jelen a rendezvényen, ez azért is jó,mert a gasztronómia, a magyar, a lengyel vagy akár a felvidéki összeköt bennünket itt a Balatonnál - fogalmazott.

Marton Béla Balatonfűzfő polgármestere elmondta, hogy elképeesztő fejlődésen ment keresztül a rendezvény az elmúlt tizenkét év alatt. A kezdetekben csak páran voltunk, ma már szemmel láthatón komoly vonzerővel rendelkezik a Gombóc Fesztivál. Azt is nyugodtan elmondhatjuk, hogy mára már nemzetközi lett a találkozó, ami remélem, hogy a jövőben még tovább bővül - fogalmazott.

Természetesen a gombócok mellet számos kézműves termék közül lehet válogatni, jól fogy a fagylalt is a kánikulában, a gombócokért kígyózó sorokban várakoznak. A gyermekeknek  árnyékos helyen alakítottak ki népi játékokból játszóteret. A gasztronómia mellet Vasárnap pedig a veterán autóké lesz a főszerep a Balaton-parti városban, ugyanezen a helyszínen.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!