Népszerű a balatonfűzfői csillagvizsgáló

balaton.vehir.hu 2018. 03. 28. 19:12

Balatonfűzfő, 2018. március 28., szerda - Hangzott el szerdán a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete (VÁCISZ) éves rendes közgyűlésén.

 

Kontics Ferencné

A megjelenteket Kontics Ferencné köszöntötte a VÁCISZ elnöke. Elmondta, hogy a 2008-ban alapított egyesület teljesítette akkori célkitűzését, hogy sikeresen üzemeltette a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontot. Az elmúlt évek során számos csillagászattal kapcsolatos rendezvényt, kiállítást tartottak, csak úgy, mint egyéb helyi szervezetekkel létrehozott rendezvényeket. Jelenleg 38 fős tagsággal rendelkeznek, Balatonfűzfő egyik meghatározó civil szervezete lettek – fogalmazott. A tagság egyhangúan elfogadta beszámolóját. külön köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt évek során segítették a munkát és azoknak az önkénteseknek is, akik csak 2017-ben, 52 fő összesen 320 órányi önkéntes munkát végzett.

Kontics Monika

Kontics Mónika a VÁCISZ kommunikációs vezetője a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpont projekt zárásakor kiemelte, hogy szó sincs zárásról, egy újabb korszak következik a csillagvizsgáló történetében: folytatjuk a munkát tovább. Ehhez a gondolathoz kapcsolódott Marton Béla polgármester, aki biztosította a jelenlevőket arról, hogy az önkormányzat a jövőben is a lehetőségekhez képest támogatni fogja a központ fejlesztését. Már csak azért is, mert hat éve is azt mondtam, hogy ez egy mintaprogram, az eddigi munkáért köszönet, a továbbiakért bizalom illeti a résztvevőket – fogalmazott.

Marton Béla

Varga Judit

A rendezvény során átadták a Civilek Balatonfűzfőért díjat, amelye idén Németh Imre és Varga Judit a Füzfői Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub vezetője vehetett át.

Kocsis Antal

Kocsis Antal csillagász részletesen elmondta az elmúlt időszak szakmai és a diákoknak tartott rendezvények, nyári táborok tartalmát, bízva abban, hogy még nagyon sokáig közkedvelt hely lesz a csillagvizsgáló, mert a nyitás óta több, mint 15 ezer látogató kereste fel. Köszönetet mondott Pintér Istvánnak, aki a bejárat mellett új tablókon emlékezik meg a csillagászatról bélyegekkel is szemléltetve, és nem utolsó sorban emléket állít a csillagda 60 évvel ezelőtti megálmodóiról: Bencze István, dr. Kulin György és Lendvai László.

Ezt követően Király Anita köszöntötte Nagy Katalin festőművészt, akinek festményiből nyílt tárlat.

Előtérben Nagy Katalin, mellette Király Anita

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!