Jelentős fejlesztések indulnak Balatonalmádi és Balatonfűzfő oktatási intézményeiben

balaton.vehir.hu 2017. 09. 28. 16:01

A Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény infrastrukturális fejlesztésére 485.085.894 forint, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium Balatonalmádiban, infrastrukturális fejlesztésére 80.453.489 forint EFOP-os pályázati pénzt nyertek el az intézmények, hangzott el Balatonfűzfőn a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Előtérben Szauer István

A megjelenteket Szauer István a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy külön öröm számára, hogy a tankerület által beadott pályázatok sikeresek voltak. Kiemelte, hogy a balatonfűzfői beruházás mintegy 26 hónap alatt valósulhat meg, lehetőleg az iskolai szünidők alatt, hogy a legkevésbé zavarja meg a beruházás az iskolai oktatást.

Dudásné Pirik Mariann a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium igazgatója elmondta, hogy hatalmas igény van az iskola megújítására, különös tekintettel a tornaterem burkolatának cseréjére, mivel ez az intézmény legnagyobb közösségi tere – fogalmazott.

Polyák István az Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója kiemelte, hogy duplán öröm a sikeres pályázat, hiszen az oktatási intézmény idén ünnepli 90 éves születésnapját.

Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat számára nagyon sokat jelent az iskola fejlesztése, amit a tanárok megfelelő szakmai tartalommal töltenek meg.

Keszey János, Balatonalmádi polgármestere kiemelte, hogy a mostanival együtt ez már az ötödik nyertes EFOP-os pályázata a városnak, amely összegek együttesen már meghaladta az 1.1 milliárd forintnyi összeget.

Dr. Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy külön ünnep a mai nap számára, mert bejelentheti a két nyertes pályázatot és az is, hogy Balatonfűzfő közel fél milliárd forintot nyert, mert megérdemli – fogalmazott. Mint a térség országgyűlési képviselője a jövőben is figyelemmel fogom kísérni a pályázatok sorsát, hiszen „aki az iskolákba fektet pénzt az a jövőbe fektet be”- mondta. –Köszönet illeti az összefogást a sikeres pályázatok érdekében – zárta gondolatait.

A nyertes pályázatok:

Konstrukció címe: "Iskola 2020" Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében című pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a Veszprémi Tankerületi Központ

Projekt száma: EFOP-4.1.2-17-2017-00097

Elnyert támogatási összeg: 485.085.894 Ft

A beruházás során az intézmény tantermi szárnya toldaléképülettel kerül kiegészítésre benne szintenként további 4-4 3x6,9-es kisméretű jól hangszigetelt zenetermek kerülne kialakításra.
A régi tornaterem elbontásával új tornaterem építésére kerül sor a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségek építésével.
Az épületben új hőszigetelési rendszer kialakítása, jelenlegi nyílászárók műanyag nyílászárókra történő cseréje, négy db új, kondenzációs fali gázkazán elhelyezésére kerül sor.
Az intézmény villamos rendszere megújul.
A fentiek mellett az iskola területén projektarányos fizikai és infókommunikációs akadálymentesítés valósul meg.

Projekt címe: Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium infrastrukturális fejlesztése

Konstrukció címe: „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése”című pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a Veszprémi Tankerületi Központ

Projekt száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00463

Elnyert támogatási összeg: 80.453.489 Ft

A tornaterem felújítása, sportpadló burkolat kialakítására kerül sor.
22 lakószoba teljes felújítása: elhasználódott linóleumburkolat cseréje, bútorzat korszerűsítése, a szobákban található vizesblokkok és a balesetveszélyes elektromos hálózat felújítása valósul meg.
A közösségi élet terét adó aulák (gimnáziumi és kollégiumi) bútorok cseréjére kerül sor.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!