Aktuális

Balatonfüred Pályaorientációs nap Balatonfüreden A rendőrök nyílt nap keretében fogadták a rendőri szakma iránt érdeklődő középiskolásokat. Balatonfüred Kiemelt helyzetben a Balaton régió bbra is kiemelt helyzetben van a Balaton régió, országos szinten itt valósul meg a legtöbb fejlesztés. Szinte maradéktalanul teljesülnek a 2016-os balatoni kormányhatározatban megfogalmazott, 264 milliárd forintos uniós forrásból megvalósítandó fejlesztések, azonban a vízvédelmi feladatokra szánt több mint negyven milliárdos hazai forrás még nem áll rendelkezésre - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) ülésén, amelyen szóba kerültek az ipari kikötőről és a vízpartról szóló új tervek is - olvasható a balatonfured.hu oldalon. Balatonfüred Kilenc hatóság körözte A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai egy helyi szálloda recepcióján fogták el a 41 éves nőt. Balatonfüred Programdömping jövőre is Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat jövőre is sokszínű lesz. Gasztronómia, tárlatok, fesztiválok, nemzetközi sportesemények és persze a hagyományos rendezvények. Újdonság, hogy jövőre átteker a városon a világ egyik leghíresebb kerékpárversenye a Giro d’Italia mezőnye. A Blaha és a Kisfaludy utca május végétől a nyár végéig hétvégenként sétáló utcává változik- írja a balatonfured.hu Balatonfüred Light Friday Veszprém megyében A rendőrök öt helyszínen várják az érdeklődőket pénteken. Balatonfüred Átfésülik a Balaton-partot Hol lehet kikötőt építeni, meddig tart a strandok területe és melyek a partszakasz be nem építhető részei? Hosszútávon az a cél, hogy körbe lehessen sétálni a Balaton-partot. Balatonfüred Műjégpálya nyílik Füreden A tervek szerint december 6-án, pénteken megnyílik Balatonfüred új műjégpályája. A Zákonyi-parkban kialakítandó, 900 négyzetméteres jégfelületen egyszerre több, mint kétszázan tudnak majd korcsolyázni. Írja a balatonfured.hu Balatonfüred Az Anna Fesztivál a legjobbak között Az Anna Fesztivál bekerült a legjobb hazai fesztiválok közé. A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai díját azok a rendezvények kapják, amelyek minőségükkel, tartalmukkal, a közönségnek nyújtott szolgáltatásaikkal kiemelkednek a rendezvénydömpingből - írja a balatonfured.hu Balatonfüred A rendőri hivatást népszerűsítették Nyílt napon várták a leendő rendészeti fakultációs tanulókat a balatonfüredi rendőrök. Balatonfüred Meghosszabbított kiállítás a Vaszary Galériában A nagy érdeklődésre való tekintettel január végéig meghosszabbították a Vaszary Galériában látható A Folyók, tavak, tengerek - Az éltető víz című kiállítást. A közel nyolcezer látogatót vonzó, nemzetközi művészeket is felvonultató tematikus kiállításról egy szakavatottat, Topor Tünde művészettörténészt kérdeztük - Olvasható a balatonfured.hu oldalon.

Balatonfüredről

Balatonfüred a Balaton északi partján, lankás dombok által körülölelt 13.500 lakosú kisváros. Az idegen utazó bárhogyan is közelíti meg Balatonfüredet - vasúton, országúton, vízen -, a városba érve azonnal megérzi a múlt és a jelen harmonikus ötvözetét.

Először a földrajzi táj kelti fel érdeklődését: északról a szelíd hegyek, délről a tó öleli át a várost, mely évszázadok óta sugározza a fenséges pannon derűt. Ősi, már a római korban is lakott település, ahol lépten-nyomon a múlt emlékeibe botlik a látogató. Ősi lakónegyedek, régi épületek, templomok, hangulatos szőlőskertek, parkok, vén fák üzennek a ma emberének. Tovább...

Tűzoltóság
Levendula u. 2. 105/ v. 87/580-119
e-mail: tuzoltosagfured@upcmail.hu
honlap: www.tuzoltosagfured.hu

Mentők
Fürdő utca 33. 104/ v. 87/343-800

Rendőrség
Fürdő u. 15. 107/ v. 87/482-288

Vízirendészet
Germering u. 23. 87/342-680

Városi Szakorvosi Rendelőintézet
Balatonfüred, Csárda u. 1.
Fax: 87/580-884
Tel: 87/580-886
Weboldal: www.furedrendelo.hu
Igazgató: dr. Ács Károly főorvos

PROBIO Balatonfüredi Településüzemeltetési Zrt.
8230 Balatonfüred Fürdo u. 20.
Tel:87/342-633
Fax:87/342-380
e-mail: probiort@probiort.hu
honlap: www.probiort.hu

Gyepmesteri szolgálat
Üzemeltető: Probio Balatonfüredi Településüzemeltetési ZRt.
Parkfenntartási részlegvezető: Fekete Gyula Tel: 06/30/255-7187
Gyepmester: Szabó Sándor Tel: 06630/937-3372

Bejelentések, érdeklődés a befogott állatokról munkanapokon 06.00 -18.00 között a 06/30/937-3372 telefonszámon

Köztemető
Üzemeltető: Probio Balatonfüredi Településüzemeltetési ZRt.
Parkfenntartási részlegvezető: Fekete Gyula Tel: 06/30/255-7187
Temető gondnok: Tolnay Lászlóné Tel: 06/30/648-5111

A temető nyitvatartási ideje: április 01-től szeptember 30-ig reggel 7.00 órától 21.00 óráig, október 01-től március 31-ig reggel 8.00 órától 18.00 óráig.

Ügyfélszolgálat a köztemetőben lévő irodában munkanapokon 08.00 órától 12.00 óráig.

Balatonfüredi Esterházy strand
Címe: 8230 Balatonfüred, Tagore sétány
Megközelíthetőség: 71. számú főútról a Deák Ferenc és Germering utcákról vagy tömegközlekedéssel a 3. és 4. számú helyijáratú autóbusszal.

Nyitvatartás
Elő- és utószezonban: 9.00 - 18.00
Június 20. - augusztus 20.: 8.30-18.30

Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme az Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket.

Az évről-évre fokozatosan megújuló épített környezetben méltán számíthat a legigényesebb vendégek elégedettségére.

Programok a strand területén: fitness és aquafitness foglalkozások, gyermek ügyességi versenyek és kézműves foglalkoztatás.

Kedvezmények: délutáni kedvezmény (50%), Ifjúsági csoport (gyermekjegy ár alkalmazása), fogyatékossággal élők kedvezménye (50%), nagycsaládos kedvezmény.

Élményfürdő: további információ: www.balatonfured.hu