Nyílt nap a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 06. 25. 13:30

A táborozó gyerekek betekintést nyerhettek a rendőrök munkájába és hasznos megelőzési tanácsokat is kaptak.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. június 24-én délelőtt táborozó diákokat láttak vendégül. A köszöntő és a rendőri pályát bemutató kisfilm levetítése után bűn- és baleset-megelőzés, valamint a nyár veszélyei témakörökben hallgatták meg a rendőrök előadásait, majd a kapott információkat felhasználva tesztírással számot is adtak tudásukról.

A rendőrök a gyalogos- és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait felelevenítő interaktív előadást tartottak a gyermekek részére. Elmondták többek között azt, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen pedig a kétkerekűről leszállva keljenek át, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

A rendőrök felhívták a figyelmet arra is, hogy útközben ne játszanak mobiltelefonjaikkal, idegeneknek pedig ne adják át semmilyen kérésre. Hangsúlyozták, hogy a strandon, napközis táborban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcs, a pénztárca soha ne maradjon szem előtt.

A tanulók megnézhették a rendőrség által használt eszközöket, illetve a szolgálati gépjárműveket és motorokat. A program zárásaként egy kutyás bemutatót is láthattak a gyerekek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!