Őszi szemétgyűjtő akció Tihanyban

balaton.vehir.hu 2020. 10. 10. 14:45

Tihany, 2020. október 10., szombat - Tihany minden évszakban szép. Ezt a szépséget az elmúlt hónapokban látogatók ezrei megcsodálhatták, sétáltak, kirándultak a félszigeten.

 

Ez a nagy embertömeg azonban nyomot hagy maga után, és a népszerűbb helyeken sajnos sok hulladék gyűlt ismét össze. A helyiek által már évek óta szervezett környezetvédelmi akció tavasszal a járványhelyzetben elmaradt, de október 10-én, szombaton minden eddiginél több lelkes önkéntes gyűlt össze, hogy ismét megtisztítsák a félszigetet.

 

A szervezők Tihany Község Önkormányzata, a Tihanyi Legenda Közhasznú Nonprofit Kft., a Németh László Művelődési Ház, a Tihany Sport és Szabadidő Egyesület, a Civilek Tihanyért Egyesület és a Levendula Klub volt. A reggeli gyülekezőnél Varró János alpolgármester köszöntötte a szép számú csapatot. Elmondta, hogy a tavasszal elmaradt akció meglátszik a falu területén, nagy szükség van az ilyen akciókra. Arra is felhívta a figyelmet, hogy tapasztalatai alapján nem csak a turisták által eldobált szemét csúfítja a települést, sok a háztartási hulladék is.

 A hulladékgyűjtő akció része a Tihany Sport és Szabadidő Egyesület által létrehozott Félsziget Hőse programnak, amelynek lényege, hogy akik a természetvédelméért hajlandóak tenni, akik nem félnek a megpróbáltatásoktól és segítenek a munkában, hogy mindannyiunk kincse, a Tihanyi-félsziget tisztaságával mindig hívogató maradjon, azoknak természetesen jutalom jár, ami nem más, mint egy „Félsziget Hőse” hűtőmágnes.

A lelkes csapat sokfelé gyűjtötte a hulladékot, a Belső-tó partján, az Aranyháznál, a Cserhegyben, az Őrtorony-kilátónál és a Barátlakások környékén is. A Levendula Klub tagjai a dolgos kezű önkénteseket teával forralt borral, zsíros kenyérrel, jó szóval várták a szemétgyűjtés után. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!