Kerékpárosoknak szóló program

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 09. 07. 10:08

A tihanyi iskolásoknak szervezett rendezvényre a Balatonfüredi Rendőrkapitányság is meghívást kapott.

 A tihanyi Illyés Gyula Bencés Általános Iskola tanulói és kísérőik 2020. szeptember 3-án délután kerékpáros programon vehettek részt a Belső-tó partján, amelyen a balatonfüredi rendőrök bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal várták az érdeklődőket.

A program során a gyerekek és a felnőttek kerékpáros ügyességi pályán, illetve többféle közlekedési teszttel is kipróbálhatták tudásukat, továbbá lehetőség nyílt a kerékpárok regisztrálására a BikeSafe országos adatbázisába. A diákok örömmel fogadták a rendezvényen megjelent lovas rendőröket is.

A rendőrök többek között az alábbi tanácsokat hangsúlyozták a résztvevőknek:

Soha ne hagyják őrizetlenül a biciklijüket, amennyiben azok mégis felügyelet nélkül maradnak, mindig valamilyen stabil tárgyhoz rögzítsék azokat!

Mindig az út-, az időjárási és a látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek kerékpárral is!

A csengő, az első és hátsó lámpák, prizmák a kerékpár kötelező tartozékai közé tartoznak. A világítás nem csak éjszaka fontos, egy hirtelen jött vihar miatt is lehetnek korlátozott látási viszonyok.

A kerékpáros sisak ugyan nem kötelező tartozék, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor.

Balesetmentes közlekedést kíván a Balatonfüredi Rendőrkapitányság!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!