Tihany Kör: ilyen volt, ilyen lesz

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2020. 08. 20. 10:19

„Azt hiszem, 2 verseny van minden évben, amiről késő éjszakáig tartó, jóízű anekdotázásokhoz mindenkinek van elég muníciója. Az 1. a Kékszalag, természetesen, de szorosan 2. mögötte a következő legnépszerűbb verseny, a Tihanykerülő. Nem véletlen.

 A változatos szélviszonyok és part, a sok résztvevő, a folyamatos fordulatok teszik ezeket minden évben emlékezetessé. Ki ne hallotta volna még a "Hogy ment az ott el?!", a "Szinte kiment a nádba!", a "Na, az ott nem fog bejönni!", vagy pl. a "Vajon szűken menjünk inkább vagy széles ívben?" és az "Az a dragon meg ott a komppénztárból fújó széllel megy!" típusú, kifogyhatatlan mennyiségű és megúnhatatlan sztorikat.

A Tihanyi Yacht Club SE idén is megrendezi a fentebbiek okán méltán népszerű tihanykerülés nyári gyakorlóversenyét, a Tihany Kört. A táv, a pálya ugyanaz, mint az őszi változatnál, a rajt és a cél pedig ugyanaz a vonal a Tihanyi Félsziget nyugati oldalán. Először a hajógyárhoz kell menni és ott jobbkéz felől venni egy jelet. Sokadmagaddal főzelékben, vagy szerencsével elsurranva, miközben mindenki más ordibál.
Kinek kinek vérmérséklete szerint. Majd következik a Sajkodi Öböl jele szintén jobbkézről, és irány a cél. Nevezzetek a VIHAR-on és gyertek minél többen, szerezzetek új (vagy jól ismert) élményeket ismét!

Kozma László TYC SE
DragonHUN-31 - Nemecsek"

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!