"Lélek a vizek felett" - 2020. július 11-től új, látványos, interaktív kiállítás várja a Látogatókat a Tihanyi Apátságban

balaton.vehir.hu 2020. 07. 07. 07:27

Az eddig soha be nem mutatott tárgyakat, fotókat és dokumentumokat neves szakértők tolmácsolásában ismerhetjük meg, a korábban a kiállításban szereplő műalkotások pedig restaurátorok keze nyomán újultak meg.

 A tárlat a legmodernebb eszközökkel igyekszik a látogató elé tárni közel egy évezred érdekességeit. Végül egy mai szerzetesi szobában életközelből ismerhetjük meg a monostor 11 lakójának mindennapi munkáját, örömeit, szokásait, életszemléletét. Az interaktív panelek, látványos filmek és animációk, projektoros vetítések és hanganyagok, az elérhető audio- és visualguide-ok egyaránt segítik a 21. század emberét az információszerzésben. Mindemellett a gyerekekre a pinceszint minden termében játékok is várnak.

Biztosak vagyunk benne, hogy kiállításunk számos olyan egyedi elemet tartalmaz, amely nyomot hagy a látogatóinkban és a gazdag gondolatvilág, spirituális tartalom sokáig elkíséri őket további útjukon.
A kiállítás kurátora: Tóthné Szlavkovszky Mariann

tihanyiapatsag.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!