Levendula Hetek a kincses félszigeten - Június 13-28.

balaton.vehir.hu 2020. 05. 29. 07:38

Rengeteg kérdést kaptunk az elmúlt időszakban a Levendula Fesztivállal kapcsolatban és már nagyon vártuk, hogy megoszthassuk veletek a következő hírt:

 Tihany és a levendula neve az elmúlt évszázad során egybefonódott, ugyanis ez a különleges növény annyira szereti a helyi mikroklímát, hogy minden év júniusában lilába borul a „Kincses Félsziget”. 

Idén sem lesz ez másként, a levendula virágozni fog, hiszen a járványveszély ellenére a természet nem áll meg, ráadásul ez az az időszak a településen, amikor minden a levenduláról szól, és a helyiek lelkesen várják ennek a gyönyörű és hasznos növénynek a szerelmeseit.

Ebben az évben azonban a veszélyhelyzet által indokolt intézkedések miatt másképp ünnepelünk. Nem szeretnénk, hogy a vendégeink levendulás élmények nélkül maradjanak, ezért egy kicsit csendesebben, egy kicsit lassabban, egy kicsit másképp, de két hetet az illatok és színek jegyében töltünk.
Elmarad a megszokott kézműves forgatag és nem lesznek nagy koncertek vagy gyermek élményprogramok.
Nem lesz nagybetűs Fesztivál, de lesz helyette túrák sokasága, kézműves foglalkozások, ismeretterjesztő és sportprogramok.
Meg lehet látogatni a gyönyörű apátsági majort, és rengeteg étterem készít erre az alkalomra ételkülönlegességeket, levendulás menüket. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!