Húsvéti meglepetés a veszprémi kórház nővéreinek

balaton.vehir.hu 2020. 04. 12. 16:07

Balaton - Veszprém -Olyan kozmetikumokat kaptak a megfeszített tempóban dolgozó nővérek, amelyek az otthoni pihenésüket is szolgálhatják.

  "Járvány idején mindenkinek többet kell kezet mosnia. A fertőtlenítőszerek erősen igénybe veszik a bőrt. Ezért olyan kézápolószereket küldtünk a nővéreknek, amelyek egy kicsit kényeztetik a bőrt ezekben a nehéz időkben is"  - mondta Bittmann Szilárd, a Lavender Tihany ügyvezetője. A kézműves natúrkozmetikumok gyártásával foglalkozó cég nem csak a kórházba küldött ajándékokat, de több száz szappannal támogatta Füred Kapitány, a balatoni mesehős új akcióját is. Ebben a programban a gyermekek figyelmét játékos módon kívánják felhívni a kézmosás fontosságára.

 

Éskovács Péter, az akció egyik szervezője hozzáétette: a kampányban nem csak a balatoni és a veszprémi kórházban tartózkodó gyerekeknek vittek húsvéti meglepetést  Füred Kapitány segédjei. Sok szappan, játék, ruha jutott el egy olyan településre is, amelyben több mint száz hátrányos helyzetű gyermek él. Többségük internet nélkül kényszerül átvészelni a karantén időszakát. Leckéjüket is többnyire papiros alapon készítik el. A településen a bolti bevásárlás is nehézkes. Ezeknek a gyerekeknek különösen jól jön most a tihanyi cég segítsége.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!