Ilyen még nem volt a Balatonnál - Tihanyban már a járvány utáni időszakra készülnek

balaton.vehir.hu 2020. 03. 30. 15:36

Bármerre nézünk a világban, láthatjuk, hogy nem könnyű ez az időszak egyikünknek sem. Félelem, bizonytalanság az, ami a mindennapjainkat jellemzi. Nagyrészt megszűntek a számunkra fontos találkozások, hiszen- nagyon helyesen- aki teheti, otthonában vészeli át ezeket a napokat. És bár azokkal vagyunk összezárva, akiket a legjobban szeretünk, vagyis a családunkkal, ez az idő próbára teszi a toleranciánkat, türelmünket is - Fogalmazott Rózsa Éva, a tihanyi Németh László Művelődési Ház igazgatója.

Viszont nagy örömmel látjuk a közösségi oldalakon, hogy a bezártság előhozza a bennünk rejlő kreativitást is. Nagyon sokan kezdtek el valamit alkotni, varrni, horgolni, festeni, de örömmel látjuk a szebbnél szebb képeket a kerti virágokról, a süteményekről, amit a családnak sütöttek, az apróságokról, amit a gyermekeikkel alkottak.

Mi, a Németh László Művelődési Ház dolgozói optimistán már járvány utáni időszakra is készülünk. És arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben ezekben az otthon töltött napokban valami szépet, hasznosat, vicceset alkottak, vagy csak fényképeteket készítettek a mindennapokról, őrizzék meg azokat akkorra, amikor vége ennek a szomorú időszaknak!
Terveink szerint, amint a helyzet lehetővé teszi, egy kiállításon mutatnánk be ezeket az alkotásokat, ezzel is szeretnénk majd megünnepelni, hogy a világ visszatér a rendes kerékvágásba, és- talán- ott folytathatjuk mindennapjainkat, ahol a járvány előtt abbahagytuk. Ha van már fotó kész alkotásokról, szívesen fogadjuk a muvhaz@tihany.hu e-mail címen, és közzétesszük Facebook oldalunkon, hátha mások is kedvet kapnak az alkotáshoz!
Mindenki nagyon vigyázzon magára, családjára, környezetére! Várjuk ötleteiket, alkotásaikat!

Tihany, 2020, március 30.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!