Rekordszámú résztvevő a X. Tihanyi Forraltbor főző versenyen

balaton.vehir.hu 2019. 12. 14. 19:19

Tihany, 2019. december 14., szombat - A félsziget hagyományos gasztro-versenyét szombaton este a Mádl Ferenc téren tartották.

 

-Az idei forraltborfőző versenyre, rekordszmú, 13 csapat jelentkezett, ők mindannyian tihanyiak - tájékoztatta hírportálunkat Rózsa Éva főszervező. Az est során sokan keresték fel a mára már a település ikonikussá vált Fő terét, a Mádl Ferenc teret.

A nemes itókák fűszerezését az idén is titkos receptek alapján ízesítették, volt aki vörösborból, volt aki fehérborból készítette, a legtöbben azért jól érezhető volt a narancs, fahéj és egyéb főszernövények illata. Azoknak sem kellett szomorkodniuk, akik kocsival érkeztek a félszigetre, mert isteni finom forró teát lehetett kortyolgatni a zsíroskenyér, pogácsák és a különböző házisütemények mellé.

A tetőtérben a legkisebbeket kézműves műhely várta, ahol mézeskalács díszítés, festés, rajzolás és egyéb karácsonyi díszek készítése várta.

Azokat is páratlan látvány fogadta, akik négy óra körül érkeztek, mert a lenyugvú Nap fényei csodálatosan megszínezték a felhőket,  december fényeiben egészen a Badacsonyig kitágult a horizont, amihez csatlakozott a Belső tó is.

A mai versenyen a következő eredmény született:
1. helyezett: Tündrésziget csapata (ők tüzeltek a kis sparhelttel, és érdelesség, hogy fehérborral nyertek)
2. Civilek Tihanyért Egyesület
3. Gulyás Krisztián és csapata
Különdíjat kapott a Tihanyi Asszonykórus Jégvirágok csapata

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!