Hagyományteremtő, családi halas piknik a félszigeten

balaton.vehir.hu 2019. 09. 21. 17:55

Tihany, 2019. szeptember 21., szombat – Hagyományteremtő szándékkal hívta életre a halas gasztro rendezvényt a Tihanyi Horgász Egyesület szombaton a Bujtor István színpad teraszán.

 

A szikrázó napsütés számos érdeklődőt vonzott az amúgy is igen népszerű félszigetre. Hírportálunk kérdésére válaszolva Orbancsok Zsolt az egyesület elnöke elmondta, hogy eddig minden nagyobb tihanyi rendezvényen részt vett az egyesületük, de úgy döntöttek, hogy hagyományteremtő jelleggel létrehozzák saját rendezvényüket, hiszen Tihany ősi halászfalu, ahol mindenki szereti a halat és nem utolsó sorban tovább szeretnék népszerűsíteni a balatoni halat. Egyesületüknek jelenleg 390 tagja van, akik az ország legkülönbözőbb településein és külföldön élnek. A rendezvényen bárki ingyen megkóstolhatta a harcsapaprikást kapros gombóccal, a tihanyi halászét, a paprikás lisztben meghempergetett sült keszeget vagy a vaddisznó pörköltet, amihez az alapanyagot egy horgász-vadász ajánlott fel.

Balról: Farkas Attila (Baja), Kántor Gábor (Tihany), Göldner Tibor (Baja) háromszoros orszgos halfőző bajnok, Spártai János (Tihany) és Trencsényi Tibor (Csopak)

A gasztronómia mellett meghívta a Balatonfüredi Állatmenhely képviselőit, hogy adományokat gyűjtsenek, ezt a nemes szándékot a jövőben is folytatni szeretnék. Az Állatmenhely nevében Királyné Bíró Noémi önkéntes köszönte meg a meghívást a rendezvényre.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!