Tihany, visszhang, fesztivál - Lüktet a félsziget

balaton.vehir.hu 2019. 07. 27. 18:00

Tihany, 2019. július 27. szombat - A Visszhang Fesztivál miatt is érdemes ellátogatni a félszigetre, ahol számos programmal és látnivalóval várják az érdeklődőket.

 Pénteken kezdődött a félsziget hagyományos rendezvénye. Ottjártunkkor éppen a Palinta Társulat: Rémusz bácsi meséinek bábjátékos előadásába pillanthattunk be. 

Este nyolc órától a Tihanyi Népzeneoktatás oktatóinak és növendékeinek koncertjét hallgathatjuk meg a patinás Mádl Ferenc téren. Akik egy igazi kuriózumra vágynak, azoknak mindenképpen érdemes felkeresni a Németh László Művelődési Ház mozitermét, ahol különleges körpanorámás mozivásznat állítottak fel. Megnézhetjük 15-15 percben hazánk és a Balaton történetét. Ez utóbbinál a tó körüli településeket, rövid történelmi háttérrel megismerhetjük. Mindezt igen kényelmes babzsákokon, heverészve.

A filmeket  augusztus 31-ig nézhetjük meg, keddtől vasárnapig naponta  10:00 és 18:00 óra között a Németh László Művelődési Házban.

 

Majd újra belevethetjük magunkat az utcai kavalkádba, a turisták tömegébe, sorrba állhatunk egy finom levendulás fagyiért vagy felugorhatunk a kétszintes buszra egy félszigetes körútra, vagy éppen a Pisky sétányról gyönyörködhetünk a páratlan balatoni panorámában. Szombaton meglepően nagyon sok Japánból érkezett turistával találkoztunk, talán azt könnyebben tudnánk meghatározni, hogy a világ melyik országából nem látogattak még el Tihanyba.

 

És ha már sikeresen átverekedtünk magunkat az utcai emberfolyamon akkor a Belső-tónál megpihenhetünk, ott garantáltan nyugodtan heverészhetünk a fűben, legfeljebb csak egy-két bringás vagy a kutyáját sétáltatóval találkozunk. Tombol a nyár, rengetegen keresik fel Tihanyt (az egyik tájékoztató tábla szerint 36 látnivaló található a településen és még nagyon sok érdekesség), lüktet a félsziget!

 

Vasárnapi programelőzetes:

Július 28. vasárnap

09:00 órától    Kézműves kirakodóvásár a Pisky sétányon

 Tihanyi Tájházak:

10.00 óra         Tájházi fabulák Legeza-Csizmazia Csönge meseládájából

14.00-18:00    A fakanáltól a nyenyeréig…

  Ismerkedés a magyar népi hangszerekkel Tóth László segítségével

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!