Átadási ünnepség a félszigeten

balaton.vehir.hu 2019. 07. 16. 14:47

Tihany, 2019. július 16., kedd – Ünnepélyes keretek között átadták a TOP-3.1.1-15-VE1-2016-00024 számú, Tihany közlekedésfejlesztése elnevezésű projektet, valamint a BM Úthálózat fejlesztési programjának keretében elkészült József Attila utca, Völgy utca érintett szakaszait.

 

Tósoki Imre Tihany polgármestere kiemelte, hogy fontos mérföldkőhöz értek a mai napon, mert a Belügyminisztérium az Európai Unió és a Veszprém Megyei önkormányzat, Területi Operatív Program keretein belül valósultak meg az útfejlesztések. A bruttó 180 millió forint vissza nem térítendő pályázati pénzből a Völgy és a József Attila utcák útburkolata valósult meg, úgy, hogy a DRV az út alatt lévő 50-60 éves főgerincet és a lakossági bekötéseket teljesen kicserélte, aminek köszönhetően a következő évtizedekben reményeink szerint nem lesz csőtörés és nem kell a vadonatúj úttesteket felbontani – fogalmazott. Az úttestekre felfestették a kerékpárosok útburkolatai jeleit is. Az ősz során pedig a maradék pénzösszegből a fő utca és kapcsolódó leágazásoknál újulnak meg, készülnek majd el az új zebrák a szükséges közvilágítással. A polgármester hozzátette, hogy a Völgy, József Attila és a Major utca felső és alsó szakaszain a járda is teljesen megújult, ami a BM-től kapott 28 millió forinton felül az önkormányzat kiegészítette, így az egyéb munkálatokkal összesen bruttó 60 millió forintba került.

Tósoki Imre, Polgárdy Imre és Kontrát Károly

-Az utak, a felújított utak mindig az életminőséget javítják – fogalmazott Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke. Majd hozzátette, hogy a településeken az útfejlesztések hazai támogatásból valósultak, valósulnak meg a Területi Operatív Program keretén belül. Arról is szólt Polgárdy Imre, hogy a Tihanyi Rév környéke a közeljövőben mintegy 170 millió forintból újulhat meg.

Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Tihany tovább gyarapodik a mai napon átadásra kerülő beruházással. A választókerületben jelenleg is több településen folyik útfelújítás. Tihanyban jó munkát végzett az önkormányzat és a polgármester hiszen csak ebben az évben is számos projektet adtak át.

A nemzeti szalag átvágását követően mutatták be az új úttisztító gépet, ahogyan Tósoki Imre polgármester fogalmazott: nem elég új utakat építeni, azokat karban és tisztán kell tartani.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!