Kecskeköröm ünnep Tihanyban

balaton.vehir.hu 2019. 05. 18. 21:09

A XIII. alkalommal rendezett tihanyi Kecskeköröm ünnepe főzőversenyére éppen tizenhárom versenyző jelentkezett. A kitűnő hangulathoz végre kitűnő időjárás is társult.

 A hagyományos versengésnek, illetve a számos programnak ezúttal is a Belső-tó partja adott otthont, ahol nagyon sokan voltak kíváncsiak a történésekre. Mi több: a látogatók szívesen vettek részt játékokban. Némi nosztalgiával az 1920-as évekbeli védett körhintára is fel lehetett ülni… Volt például a sárkánykészítés, a jurta melletti íjászkodás, az ómagyar viseletek bemutatója, a népi játékok sora, no meg a „mindent bele!” hangulatú főzőverseny, ahol csülök, zúza, gödölye- és marhahús került a kondérokba. Idén egy felvidéki csapat is bemutatkozott finomságaival. A zsűri, melynek tagja volt Punk Ferenc, Mayer Gyula, Tóth Béla és Perger József nemcsak jóllakott, de döntött is: eszerint a Falábú kapitány csapata nyerte az első helyezést.

A nap jeles eseménye volt a Fülöp Ferenc emlékére rendezett fociviadal, mely végül is igazságos 3:3-ra végződött Sopron és Tihany között. A húszéves focibarátság csak megérdemelte a döntetlent!

Kicsi és nagy jól érezhette magát az ünnepen.

 

A Belső-tó volt a fő helyszín

Ilyen a jurta belseje

Kecskeköröm

A Falábú kapitány lett a főzőverseny győztese

Fogyóban a kondér...

Minden, ami levendula

Kutyameleg volt Tihanyban

Muzeális ringlis

Jurta is épült Tihanyban

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!