Balatoni Horgászok Napja Tihanyban

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu 2018. 09. 19. 21:42

Első alkalommal rendezi meg a Balatoni Horgászok Napját a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége. Az ország nyolcadik legnagyobb horgász érdekképviseleti szövetsége idén 25 éves, ezt ünneplik a hagyományteremtőnek szánt rendezvénnyel szeptember 22-én, Tihanyban, az Akasztódombi parkolóban.

 A BHSZ 35, javarészt Balaton-parti, illetve Balaton-felvidéki horgászegyesületet fog össze, tagjainak száma közelíti a 17 ezret, ám a gyermek és külföldi horgászokkal együtt 22 ezer horgász érdekképviseletét látja el.

Az Első Balatoni Horgászok Napjának elnevezett rendezvény főzőversennyel indul, melynek különlegessége, hogy friss, élő, a minőségi magyar hal védjeggyel ellátott, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által leszállított pontyokból készülnek a gasztro különlegességek. Kerül még a tányérokra  balatoni keszeg és társaságunk által készített pontyhalászlé is, melyet kóstolójegy, egyben tombolajegy ellenében lehet megkóstolni.  Ennek alapanyaga természetesen az oltalom alatt álló földrajzi jelzés és a minőségi magyar hal védjeggyel is rendelkező  irmapusztai nyurgaponty lesz.

A kóstolójegyekből befolyt összeget rászoruló gyerekek táboroztatására fordítja majd a szövetség  –  tudtuk meg a BHSZ elnökétől.  Balogh Tibor azt is elmondta, hogy a rendezvény nem titkolt célja a balatoni halfogyasztás kultúrájának, valamint az etikus és környezettudatos sporthorgászatnak a népszerűsítése.

A műsorban fellép a Four Fathers énekegyüttes – Borban és halban az igazság – című zenés műsorával, Holcz Gábor bűvész és mentalista pedig igyekszik elvarázsolni a közönséget. A veszprémi általános iskolák népi táncos bemutatója után 18 órakor tombolahúzással ér véget a műsor, majd este kilencig zenés utcabál lesz. A helyszínen lufis bohócok, óriás buborék fújók, arcfestők szórakoztatják a gyermekeket. A rendezvény ideje alatt egy külön sátorban lehetőség van magyar horgász kártya regisztrációra is. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!