"Bravó gombóc, bekerültél a túrógombócok halhatatlanság-csarnokába!" - teszteltük a tihanyi Fűszerkertet
balaton.vehir.hu Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu Fotó: szeretlekmagyrorszag.hu 2018. 08. 19. 22:10 |
Ákos, a Svájcból hazacsábított séf ittléte egy csoda. Koviubi-leves, rákos tésztacsoda és habos túrógombóc a Balatonon - ezt is megértük! Olvasható a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon
A mai napig meglep, hogy milyen fainul alakul a balatoni gasztronómia, meg úgy egyáltalán az egész vendéglátás a nagy tavunknál. Emlékszem, 20 évvel ezelőtt (istenem de szörnyen hangzik már ez is!) a fehérköpenyes-hajhálós nénik egyenlángosától, gofrijaitól fuldoklott a part, és a „mais bitte” kiáltásoktól volt hangos, a beljebb fekvő beülős éttermek legkiválóbb fogásai pedig kimerültek a bolognai spagettiben és a marhapörköltben.
A dél-amerikai mélytengeri barátunkról, a hekkről nem is beszélve. Manapság azonban tökéletes egyensúly teremtetett, hiszen
akadnak még bőven a múlt század gyöngyszemeiből, viszont fel kell kötniük a gatyájukat, mert elözönlötték a minőségi helyek előbb az északi, majd szép lassan a déli partot is.
Az idei nyáron folyamatosan kutattuk azokat a helyeket, amelyek még nem folytak a csapból is, nem a legcsillogóbb fine dining próbálkozások, hanem azok az éttermek, ahova muszáj egyszer eljutnia minden Balatonon ebédet, vagy éppen vacsorát vadászó nyaralónak.
További részletek a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon olvasható!
Megosztás
A rovat további cikkei
- Tihany szárnyal
- Ünnepi menetrend a balatoni kompnál
- Szeretettel Tihanyból: naplemente a félszigetről
- IX. forraltborfőző verseny a félszigeten
- Tihany turisztikai attraktivitásának fejlesztése
- Megújul a tihanyi apátság és környezete
- Advent a félszigeten
- Karácsonyváró Napok Tihanyban
- Halászlé és halas ételek versenye a XVII. Gardálián
- XVII. Gardália Tihanyban – Fókuszban a „látott hal"