Nyílt Nap az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézetben

balaton.vehir.hu Forrás: Takács Péter 2018. 06. 29. 10:29

Az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézete ismét megtartja Nyílt Napját, melyre Tihanyban várjuk a Balatont szerető, a Balaton kutatása iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kínál érdekes látnivalókat.

 Az intézet parkjában terepi bemutatókat tartunk, ahol a Balaton élővilágából a parti öv halait, és a makrogerinctelen szervezeteket (a szemmel látható gerincteleneket) ismerhetik meg a tátogatók. Emellett a terepi vizsgálatok és mintavételek során használt eszközöket is bemutatjuk.

Fotó: balaton.vehir.hu/Archív

 

Az intézet laboratóriumaiban a szerves mikroszennyezők vizsgálati módszereit a látogatók "tudományos túra" keretében ismerhetik meg.

Emellett a tó mikroszkopikus növényi és állati szervezeteit is bemutatjuk, illetve geomorfológiai, paleolimnológiai valamint "jeges"

bemutatóval is várjuk az érdeklődőket.

A Nyílt Nap keretében két ismeretterjesztő előadásra is sor kerül majd.

Délelőtt tíz órától megismerhetjük a Balaton madárvilágát, míg délután kettőtől a Balaton vízminőségének analitikai módszerekkel való vizsgálatáról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A kisebbeket rajzversennyel, kiskeresővel; a nagyobbakat kvíz kérdésekkel várjuk. A legszebb rajzokat, helyesen kitöltött kvízlapokat sorsolás után ajándékokkal jutalmazzuk

 

Intézetünk munkatársai szeretettel várják a Balaton élővilága és kutatása iránt érdeklődő látogatókat a rendezvényre, amelynek időpontja:

2018. július 06. (péntek) 9:00 – 16:00

Helyszíne: A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézet, Tihany, Klebelsberg Kuno utca 3. (a hajóállomás mellett)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!