Megtartották a negyven balatoni programot népszerűsítő Mol Nagyon Balaton nyitórendezvényét

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2018. 05. 19. 21:37

Tihany, 2018., május 19., szombat (MTI) - Megtartották a Mol Nagyon Balaton nyitórendezvényét, amely csaknem negyven, május és szeptember között tartandó programot népszerűsít.

 A szombati tihanyi megnyitón Lobenwein Norbert, a Mol Nagyon Balaton alapító-főszervezője az MTI kérdésére elmondta, hogy hatodik alkalommal szervezik meg a rendezvényt, amely 30 helyszínen az egész térséget vonzóvá kívánja tenni a magyar és a külföldi turistáknak.

    A 15 saját rendezvény mellett fesztiválok és más nyári események népszerűsítése is része a programnak. Tavaly több mint egymillióan vettek részt a Mol Nagyon Balatonrendezvényein, idén is hasonló érdeklődésre számítanak - fűzte hozzá.
    Az eseményeket ismertetve elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan idén is az Ultrabalatonnal indult a Mol Nagyon Balaton május 11-én, amikor 12. alkalommal rajtolt el több mint 11 ezer futó.
    Ezt követi a május 18-án kezdődött és 27-ig tartó Balaton Camino, a Balatonkörbejárása.
    A további programok között szerepel tematikus városnézés, könnyűzenei koncertek, pünkösdi szezonnyitó, a balatonfüredi könyv-, bor-, valamint jazzfesztivál, az Anna-bál, az Everness életmódfesztivál, a Balaton Sound, az Utcazene fesztivál és a Művészetek Völgye - tette hozzá a főszervező. 
    Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója kiemelte, hogy idén először a nyári szezon végén rendezendő zamárdi strandfesztiválon tartják a Petőfi Rádió díjátadó gáláját.
    Elmondta, hogy a közmédia folyamatosan közvetíti majd a Mol Nagyon Balatonrendezvényeit.
    Szollár Domokos, a Mol csoport kommunikációs igazgatója megjegyezte: négy esztendeje dolgoznak együtt a régió népszerűsítéséért.
    Kiss Ádám, a Mol Nagyon Balaton projektvezetője elmondta, hogy a programhoz kapcsolódva a Balaton Magazin című kiadvány érdekes, olvasmányos írásokkal mutatja be a térség rendezvényeit.
    Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a színvonalas balatoni programok jelentőségét hangsúlyozta. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!