Karácsonyi hangulat, forralt bor a félszigeten

balaton.vehir.hu 2016. 12. 10. 18:40

Immár hetedik alkalommal került megrendezésre szombaton Tihanyban a forralt bor főzőverseny. A Mádl Ferenc tér és a Németh László Művelődési ház adott otthont az eseménynek.

Tizenegy csapat mérte össze a tudását és a forralt borainak ízeit, illatát és zamatát. Találkozhattunk igazi különlegességgel is barna kristálycukorból készült karamella, aszaltszílvával, természetesen tihanyi vörösborral és gyümölcsökkel ízesítve. Kóstolgatás, iszogatás, karácsonyi dalok hallgatása, gyerekzsivaj, sok mosoly, jó hangulat. Igazi téli szombat esti karácsonyváró esemény. A zsűri pedig mind a tizenegy csapat forró borát megkóstolta, aztán nehezen ugyan, de megszületett a végeredmény. A zsűri tagjai, Salánki Sándor a Tihanyi Vinitores Tychaneses Bor lovagrend elnöke,  Varró János Tihany alpolgármestere, Tóth Béla a Fék étterem tulajdonosa voltak.

 

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A hetedik tihanyi forralt bor főző verseny harmadik helyezettje a Rudi és társa lett, második helyezett a Tihanyi asszonykórus csapata, az első helyezett pedig a Borbarátok csapata lett. A különdíjat a Tihanyi Horgász Egyesület vehette át.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!