Balatoni süllőtelepítés

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu Fotó: balatonihal.hu 2016. 11. 03. 20:27

Ma két helyszínen összesen 481 kg egynyaras süllőt telepítettünk a Balatonba. Ezzel együtt idén már 2027 kg-ot telepítettünk be a 6000 kg-os éves kötelezettségünkből - Számol be a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos honlapján.

Ahogyan a nap folyamán a percről percre tudósításban jeleztük, az előre jelzett helyszínektől kényszerűen el kell térjünk a mai süllőtelepítések tervezésekor. Az erős északi szél és hullámverés miatt a Zamárdiba tervezett telepítést Tihanyba irányítottuk, ahol a BLKI kikötőjében engedtünk el 460 kg egynyaras süllőt. A Kenesére előre jelzett telepítéshez sajnos nem sikerült a várt mennyiségű halat megfogni, a mindössze 21 kg-nyi süllőt így siófoki telephelyünkön öntöttük a Balatonba, hogy ne kelljen felesleges kilométereket futni ilyen kis tétellel.

Holnap várhatóan 1000-1300 kg egynyaras süllőt fogunk a Balatonba telepíteni. Pótoljuk a mára tervezett balatonkenesei telepítést a helyi horgász egyesület tanyájánál, a tétel másik felét pedig Balatonfüreden a Vitorlás Szövetség kikötőjében engedjük a tóba. A pontos időpontok és mennyiségek a szokott módon a percről percre tudósításban lesznek nyomon követhetőek.

A mai telepítésen készül fotók és videó ITT tekinthetők meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!