Czakó Balázs fotóiból nyílt kiállítás Tihanyban

balaton.vehir.hu Forrás: Rózsa Éva 2016. 04. 29. 19:46

Vándor a címe annak a kiállításnak, mely pénteken délután nyílt a tihanyi Németh László Művelődési Ház tetőtéri galériájában. A tárlaton a tehetséges fiatal fotós, Czakó Balázs képeit tekinthetik meg az érdeklődők.

A megjelenteket Rózsa Éva, a művelődési ház igazgatója köszöntötte. Köszöntőjében elmondta, hogy egy olyan tehetséget köszöntenek ez alaklommal a galériában, akinek fiatal kora ellenére igen impozáns elismerései vannak fotós szakmai körökben is, hiszen Skyfall- Égszakadás című képe 2014. augusztusában a National Geographic magazinban a hónap képe volt, majd bekerült a Landscape Photography Magazine Top10-es válogatásába. – 2015. augusztusában a Nemzetközi National Geographic a nap fotójának választotta „A Tejút és a Perseidák” című fotóját. Volt már önálló kiállítása többek között Budapesten és Zalaegerszegen is.
A kiállítást Beke G. László fotóriporter, a Balaton Riviéra média Kft. főszerkesztője nyitotta meg, Szakmai szemmel elemezte a képeket, kiemelve, hogy egyértelműen látszik az, hogy készítőjük mérnökember, hiszen a mérnök más szemmel nézi a világot, másképp látja meg a jelenségeket. A kiállított fotók igazi mérnöki precizitással készültek, arányaik tökéletesek. A színek alapján kicsit álomvilág-szerűek az alkotások, Marc Chaggall festményeinek színvilágát juttatja nézőjének eszébe. Beke G. László szerint Czakó Balázsra nagy jövő vár, és mindannyian izgatottan várjuk, hogy ez a jövő milyen fotókat hoz még számunkra.
A kiállítás június 17-ig tekinthető meg. 

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!