VI. Tihanyi forraltbor főző verseny - képgalériával

balaton.vehir.hu 2015. 12. 05. 20:48

Immár hatodik alkalommal került megrendezésre szombaton Tihanyban a forralt bor főző verseny. A Mádl Ferenc tér és a Németh László Művelődési ház adott otthont az eseménynek. A kicsik a kultúrház tetőterében alkottak mézeskalács figurákat, és rajzoltak, a téren a csípős hidegben pedig a felnőttek kóstolgatták a finomabbnál finomabb forralt borokat, akár alkohol menteset is, amely őszibarack léből, gyümölcsökből és fűszerekből készült.

Tíz csapat mérte össze a tudását és a forralt borainak ízeit, illatát és zamatát. Kóstolgatás, iszogatás, karácsonyi dalok hallgatása, gyerekzsivaj, sok mosoly, jó hangulat. Igazi téli szombat esti karácsonyváró esemény. A zsűri pedig mind a tíz csapat forró borát megkóstolta, és aztán nehezen ugyan, de megszületett a végeredmény. A zsűri tagjai, Salánki Sándor a Tihanyi Vinitores Tychaneses Bor lovagrend elnöke, Tóth Béla a Balatonakali FÉK Üzletház tulajdonosa, Varró János Tihany alpolgármestere, Punk Ferenc a tihanyi Ferenc Pince Csárda tulajdonosa és Tósoki Imre Tihany polgármestere voltak.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg

A zsűri különdíját, melyet a FÉK Üzletház ajánlott fel, a Szépasszonyok csapata nyerte. A hatodik tihanyi forralt bor főző verseny harmadik helyezettje a Tihanyi asszonykórus lett, második helyezett a Bunda és társai csapata, az első helyezett pedig az Ürgedombi Krampuszok csapata lett. A csípős hideg ellenére az este végére mindenki felmelegedett a finom forróságok kortyolgatása közben. Igazi karácsonyi hangulat van már Tihanyban is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!