Mától többször jár a balatoni komp

balaton.vehir.hu Forrás: balatontipp.hu Fotó: balatontipp.hu 2015. 05. 22. 09:43

Péntektől hosszabb ideig és sűrűbben közlekednek a balatoni kompok, tudtuk meg Szabó Zsolttól, a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágvezetőjétől.

Május 22-től Szántód-révből az első járat 6:40 órakor, az utolsó 21:20 órakor indul. Közben 40 percenként indulnak további kompok.
Péntektől Tihany-révből az első komp 7:00 órakor, az utolsó 21:40 órakor indul el a túlsó partra, a két időpont között innen is 40 percenként mennek a járatok

Jó tudni, hogy az idei évben néhány változás volt a kompok díjszabásában. Így több más mellett a nagyméretű haszonállat (ló, szamár, kecske, juh stb.) a továbbiakban csak erre a célra kialakított járműben szállítható.
Viteldíjat kell fizetni bármely irányban mért, 70 centimétert meghaladó poggyász után (pl. surfdeszka, vitorla, kézikocsi, összecsukott kerékpár).
Díjmentesen szállítható kézipoggyászként (mérettől függetlenül) a személyhajózási és üzletszabályzatban meghatározott eszközök, tárgyak.(pl. gyermekkocsi, kézitáska, bőrönd, kézi hangszer, horgászbot, sétapálca, esernyő)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!