Téli Tihany Teljesítménytúrák

balaton.vehir.hu 2015. 01. 26. 10:27

Jártál már télen Tihanyban? Ismerd meg velünk 2015. február 7-én, szombaton! A Balaton-felvidék legnépszerűbb teljesítménytúráján ismét három távon próbálhatod ki magad!

 

Fotó: balaton.vehir.hu/Illusztráció

Teljesítménytúráink a félsziget legszebb és legizgalmasabb részein kalauzolnak át!
A leghosszabb – 20 km-es – táv útvonala: Illyés Gyula Általános és Zeneiskola – Aranyház – Átjáró barlang – Kiserdő – Külső-tó – Apáti templomrom – Csúcs-hegy – Hálóeresztő – Gejzírmező – Akasztó-domb – Barátlakások – Óvár – Kálvária – Bencés Apátság – Illyés Gyula Általános és Zeneiskola

Minden táv IVV túra is egyben!

Rajt és Cél:

Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája
8237 Tihany, Csokonai u. 73.

Nevezési idők:

Téli Tihany 20km: 8:00 - 10:30
Téli Tihany 15km: 8:45 - 10:30
Téli Tihany 10km: 9:45 - 11:00

Nevezési díjak:

Téli Tihany 20km: 1.400 ft/fő
Téli Tihany 15km: 1.300 ft/fő
Téli Tihany 10km: 1.200 ft/fő

Szolgáltatások a nevezési díjért:

Az útvonalon: tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
A célban: meleg étel és tea.

A bőséges ellátás miatt javasoljuk, hogy túl sok ételt a hátizsákodban ne cipelj, de természetesen ez csak javaslat! Majd a célban eldöntöd megérte-e a cipekedés...

Kérünk, hozzál magaddal bögrét az iváshoz, ugyanis ellenőrzőpontjainkon nem használunk eldobható műanyag poharat! Ha nem hozol, a túra rajtjában lehetőséged van vásárolni " örökéletű BTHE túrabögrét". Ára 150 ft/db.

A rajtban kapsz igazolólapot. Ezen kell gyűjtened az ellenőrzőpontokon a bélyegzőket. Színes térkép és szintmetszet található rajta az útvonalról.

Az útvonal jelzéseit teljesen felújítottuk, illetve a Tihanyi Legenda Nonprofit Kft. pályázatának köszönhetően 2012 őszén elláttuk eligazító táblákkal. Eltévedni szinte lehetetlen, de ahol mégis esélyes lehet, ott szalagozással segítjük a tájékozódást!

Díjazás:

A célban megkapod a túra emléklapját és választás szerint kitűzőt vagy vele azonos hűtő mágnest.

Megközelítés:

Autóbusszal: Járatok Balatonfüredről indulnak, Tihany alsó megállónál szállj le, majd gyalog jobbra a megállónál lévő Aranyház utcán 150 m-t az iskoláig.

Autóval: A 71-es főútról a Balatonfüred felőli 2. tihanyi elágazásnál kanyarodj balra. A falu fő utcáján (Kossuth Lajos u.) haladj, majd az apátság utáni 2. buszmegálló után fordulj le jobbra az Aranyház utcán. Az első sarkon fordulj ismét jobbra a Major utcában. Néhány méter múlva az iskola kerítésén lévő kapunál találod magad. Parkolj le, és menj be a kapun. Az iskola épületéig kb. 50 métert kell gyalogolnod a kertben.

Vonattal: Tihanyban nincs vasútállomás. A legközelebbi állomás Aszófő, kb. 6 km, de onnan nincsen lehetőség busszal tovább utazni. Azt ajánljuk, hogy Balatonfüredig menj vonattal és feljebb ajánlottak szerint utazz busszal Tihanyba.

Szállás:

A túra előtt és után az iskola tornatermében tudsz aludni. Saját hálózsák és derékalj illetve matrac szükséges. Díja: fürdési lehetőséggel együtt 1.500 ft/fő/éj.

Magánházaknál és panziókban is van lehetőség aludni. Ezekről a helyi Tourinform iroda tud tájékoztatást adni a 06 87 448 804 telefonszámon. Támogatónk szállás ajánlata: www.tihany.biz, 06 20 955 7440 Oázis panzió

Csomagmegőrzés:

A túra bázisán (az iskolában) térítésmentes vállalunk csomagmegőrzést! Keresd a rajtban a "csomagmegőrzés" feliratot!

További információ:

Csiba Ágoston – főrendező
06 30 3999 633
telitihany@bthe.hu
www.bthe.hu
www.facebook.com/borzsonythe

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!