Újabb rangos elismerések Tihanynak

balaton.vehir.hu Forrás: Rózsa Éva 2014. 12. 11. 16:13

A közelmúltban két újabb díjjal ismerték el a Tihanyban megvalósult fejlesztéseket.

A negyedik alkalommal a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által megrendezett Vidékfejlesztési Napot december 9-én tartották a Vajdahunyadvárban, Budapesten. Ezen a rendezvényen hagyományosan három vidékfejlesztőt és három vidékfejlesztő közösséget tüntetett ki a hálózat.
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöksége által alapított „Az év vidékfejlesztője” díjat Tósoki Imre, Tihany polgármestere vehette át. Az elnökség ezt az elismerést a példamutató település-és közösségfejlesztési munkájáért adományozta, melynek eredményeképpen a község elnyerte a az Európai Falumegújítási Díj 2014. évi Pályázatának első helyezéstét.

Az 1949-ben alapított FIABCI (Fédération Internationale des Administrateurs de Biens Conseils et Agents Immobiliers) Magyar Tagozata (a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület) az idén tizenhatodszor rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.
Ebben az évben többek között díjazták a Zeneakadémia épületét, a New York Palota Komplexumot, Nyíregyháza belvárosi sétálótereit és a gyulai AquaPalota családi élményfürdőt.
Közterület kategóriában I. helyezést és a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíját a Tihanyi Legenda Projekt megvalósult létesítményeiért Tihany Község Önkormányzata, a Pagony Táj-és Kertépítész Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt. kapta. Az értékelésben kiemelték, hogy Tihany nehéz feladatot oldott meg a projekt megvalósításával, hiszen egy történelmileg kialakult település építészeti és hangulati értékeit kellett összeegyeztetni a mai kor kihívásaival, mindezt úgy, hogy ezek az új kihívások a lakosság életminőségének folyamatos növelési igénye mellett a tömeges belföldi és külföldi turizmus által előidézett nyomás formájában jelentkeztek. Kiemelték azt is, hogy mértéktartó építészeti eszközök használata, tájba illő anyagválasztás és általánosságban gondos kivitelezés jellemzi a projektet, amely méltán váltott ki elismerést a szakemberek és a nagyközönség részéről egyaránt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!