Balaton: Szent István emlékezetét, cselekedeteit nem tudták kitörölni a magyar nép szívéből (Képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 08. 21. 00:40

Mondta Tósoki Imre, Tihany polgármestere ünnepi köszöntőjében.

-A Szent István által életre hívott államiság évszázadokon, sőt több mint egy évezreden át a magyarság fennmaradásának biztosítéka volt és az ma is – fogalmazott a polgármester.
Majd hozzátette: augusztus 20-a, Szent István király ünnepe egyben az új kenyér ünnepe is. „Mindennapi kenyerünk” tágabb értelemben a megélhetést jelenti, és ebben az értelmében szorosan kapcsolódik a fennmaradás kereteit biztosító államisághoz. Vagyis életünk két alapvető jelentőségű oldala a fennmaradás és a megélhetés kapcsolódik össze a mai ünnepen.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg

Szólt arról is, hogy Tihany az utóbbi években megmutatta, hogy képes a gyarapodásra. Van mit ünnepelnünk. Az Európai Falumegújítási díj nyerteseként van mire büszkék lennünk. Korábban nemhogy Tihany, de még magyarországi, sőt egyetlenegy volt szocialista ország települése sem nyerte el soha ezt a kitüntető címet.
Közreműködött a Tihanyi Musical Stúdió és Koós Réka és Bardóczi Attila műsorát láthatta a szép számú közönség. Rengetegen nézték meg a Pisky sétányról (is) a negyed tizenegykor kezdődött tűzijátékot. Az est során a sétányról, tucatnyi település tűzijátákában lehetett gyönyörködni a Balaton keleti medencéjében.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!