Bemutatták Korzenszky Richárd perjel Tihanyról szóló albumát

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2014. 08. 18. 17:48

A tihanyi apátságban bemutatták hétfőn Korzenszky Richárd perjel Amikor felkel a nap - Így látom Tihanyt című magyar-angol nyelvű díszalbumát.

A kötetről Korzenszky Richárd elmondta, régi álma vált valóra a fotóalbum elkészültével. A kétnyelvű könyv külföldön is népszerűsítheti a Balatont és Tihanyt, azon belül is az apátságot - vélekedett. "Nem tudom Magyarország térképét elképzelni a Duna és Tisza nélkül, és ha a Balatonra nézünk, ott van a félsziget, azon pedig ott az apátság is" - jegyezte meg a perjel.
A Zrínyi kiadó gondozásában megjelent kiadvánnyal kapcsolatban Hende Csaba honvédelmi miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott, soha sehol nem volt akkora becsülete a kapának és a könyvnek, mint a bencések közösségében. "Utóbbi megmutatkozik a perjel által készített album igényességében is" - fűzte hozzá.
Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye, Mádl Dalma imádságos könyvnek nevezte a kötetet, amely - mint fogalmazott - képekkel meséli el a Balaton ezerarcúságát és a teremtett világot.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!