Tihanyi gasztronómia a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2012. 05. 28. 14:21

Pünkösd hétfőn tartották a három napos fesztivál zárásaként a szürkemarha gulyás főzőversenyt a félszigeten.

Az idei kulináris megmérettetésre öt helyi csapat nevezett. Volt, aki a sajátos fűszerezésben bízott, de akadt olyan is aki a hozzáadott vörösborban látta a győzelem esélyét. Olyan csapat is akadt, aki a bogrács alatti tűzben keszeget sütött. A titkos hozzávalóknak köszönhetően az idei évben a Civilek Tihanyért Egyesület bizonyult a legjobbnak.

A színpadon a Palacsintás Király című darabot láthatta a közönség a Csetényi Meseszínház előadásában, amikor is az özönvízszerű eső mindenkit " száraz fedezékbe" száműzött.

Képgaléria: klikk

A II. Pönkösdi Pálinka és Hungarikum Fesztivált több tízezren keresték fel az elmúlt három nap alatt - tájékoztatta hírportálunkat Rózsa Éva főszervező, aki megígérte, hogy jövőre is az ideihez hasonló kulturális és gasztronómiai rendezvényt tartanak a Visszhang-dombon.

Úgy tűnik, hogy továbbra is érdemes színvonalas kulturális és gasztronómiai fesztivált tartani a Balaton-parton, annak ellenére, hogy a hely kulturális szellemi kisugárzáson túl nagyon-nagy igény mutatkozik a hasonló rendezvényekre. Az  évszaknak megszokott turisták legalább kétszerese kereste fel a települést.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!