Tihanyi gasztronómia a Balatonnál
balaton.vehir.hu 2012. 05. 28. 14:21 |
Pünkösd hétfőn tartották a három napos fesztivál zárásaként a szürkemarha gulyás főzőversenyt a félszigeten.
Az idei kulináris megmérettetésre öt helyi csapat nevezett. Volt, aki a sajátos fűszerezésben bízott, de akadt olyan is aki a hozzáadott vörösborban látta a győzelem esélyét. Olyan csapat is akadt, aki a bogrács alatti tűzben keszeget sütött. A titkos hozzávalóknak köszönhetően az idei évben a Civilek Tihanyért Egyesület bizonyult a legjobbnak.
A színpadon a Palacsintás Király című darabot láthatta a közönség a Csetényi Meseszínház előadásában, amikor is az özönvízszerű eső mindenkit " száraz fedezékbe" száműzött.
Képgaléria: klikk
A II. Pönkösdi Pálinka és Hungarikum Fesztivált több tízezren keresték fel az elmúlt három nap alatt - tájékoztatta hírportálunkat Rózsa Éva főszervező, aki megígérte, hogy jövőre is az ideihez hasonló kulturális és gasztronómiai rendezvényt tartanak a Visszhang-dombon.
Úgy tűnik, hogy továbbra is érdemes színvonalas kulturális és gasztronómiai fesztivált tartani a Balaton-parton, annak ellenére, hogy a hely kulturális szellemi kisugárzáson túl nagyon-nagy igény mutatkozik a hasonló rendezvényekre. Az évszaknak megszokott turisták legalább kétszerese kereste fel a települést.
Előzmény
Megosztás
A rovat további cikkei
- Sajtóközlemények
- Tihany 2021. évi programtervezete
- Tihany: polgármesteri tájékoztató - videó
- Tihany: Tájékoztatás a 2021-es beruházásokról - videó
- Dr. Bittera Gyula gyógynövénykutató, vegyészmérnök, az első magyar illóolajgyáros, a tihanyi levendula meghonosítója, 1893. február 9-én született
- Alapkőletétel: Kezdetét veszi Tihany új turisztikai fogadóépületének kialakítása a település Főterén
- Közel 700 millió forintos turisztikai fejlesztés alapkövét tették le Tihanyban
- Évértékelés 2020 Tihany - videó
- Ünnepi menetrend a balatoni kompon
- Tihany 2020.