3. Téli Tihany teljesítménytúra

balaton.vehir.hu Forrás: tihany.hu 2012. 01. 26. 09:49

Február 4-én immár 3. alkalommal szervezi meg a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület téli teljesítménytúráját a Félszigeten.

A résztvevők 3 távon (20, 15, 10 km) ismerhetik meg télen, hazánk első Tájvédelmi Körzetének természeti kincseit és történelmi nevezetességeit. A rajt és a cél helyszínéül egyaránt a tihanyi Illyés Gyula Zene és Általános Iskola (Csokonai u. 73.) szolgál, ahol reggel 8 és 11 óra 30 között várják a nevezőket.

 

Fotó: balaton.vehir.hu

A 20 km-es táv útvonala: Általános Iskola - Aranyház - Átjáró barlang - Kis-erdő - Külső-tó - Apáti-templomrom - Csúcs-hegy - Hálóeresztó - Gejzírmező - Akasztó-domb - Barátlakások - Óvár - Kálvária - Apátság - Általános Iskola.

A 15 km-es táv útvonala: Általános Iskola - Aranyház - Átjáró barlang - Kis-erdő - Külső-tó - Apáti-templomrom - Csúcs-hegy - Hálóeresztó - Gejzírmező - Akasztó-domb - Általános Iskola.

A 10 km-es táv útvonala: Általános Iskola - Aranyház - Átjáró barlang - Gejzírmező - Akasztó-domb - Barátlakások - Óvár - Kálvária - Apátság - Általános Iskola.

Mindegyik táv könnyedén teljesíthető a megadott szintidőn belül. Természetes az egyéni erőnlétnek megfelelően válasszon a távok közül!

A szintidőn belül célba érkezők emléklapot és kitűző vagy hűtőmágnest kapnak emlékül.

Mindhárom táv útvonalán több helyen frissítést kapnak a résztvevők (csoki, tea, forralt bor, péksütemény...), a célban pedig mákos tészta és tea vár a beérkezőkre.

A versenyen a tihanyi lakosoknak nevezési díj nélküli indulási lehetőséget biztosítanak bármely távon. A kellemetlenségek elkerülése érdekében kérik, hogy a részt venni szándékozók hozzák magukkal és mutassák be a rajtnál a regisztráció alkalmával, a személyi igazolványukat illetve lakcímkártyájukat.

2012. januárjától a BTHE rendezvényein a környezetvédelem jegyében nem használ eldobható műanyag poharakat a frissítőpontokon! Ezért kérik a leendő résztvevőket, hogy hozzanak magukkal poharat, bögrét! A rendezvények rajtjában vásárolható „örök életű” BTHE-túrabögre 100 ft-ért! Óvja-védje környezetét!

A rendezvény iránt érdeklődők a következő elérhetőségeken kaphatnak bővebb felvilágosítást: www.bthe.hu ,telitihany@bthe.hu, 0630 399 96 33. Itt várják a versennyel kapcsolatos esetleges észrevételeket, segítségeket is.

Csiba Ágoston főrendező

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!