Jön a 21. Tabu Oldtimer Kupa

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. 08. 08. 11:22

Idén is a hagyományos időpontban rendezik meg a Tabu Kupát, immár 21. alkalommal.

 öbb mint két évtizedes, egészen pontosan 21 éves múltra tekint vissza a Tabu Oldtimer Vitorlás Kupa, amely egy tradicionális fahajók részére kiírt túraverseny és az összevont cirkálók számára ranglistaverseny. Az idén 10 hajóosztály számára kiírt eseményt minden évben az augusztus 20-a előtti szombaton rendezik meg Balatonkenesén. A verseny útvonala: Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonkenese-Balatonalmádi-Balatonkenese. A rendezvény megnyitója idén augusztus 16-án 11.00 órakor lesz Balatonfüreden Bujtor István emlékszobránál.

A szervezők 2017 óta Bujtor István emlékére ajánlják fel a versenyt, amelyet özvegye, Bujtor Judit nyit meg Balatonfüreden, koszorúzással egybekötve Bujtor István szobránál – mondta Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, a verseny névadó hajójának tulajdonosa. Idén lesz Bujtor István halálának tizedik évfordulója.

A régi idők hajói mellett a veterán autók is szerepet kapnak, a program társrendezvénye a „Klasszikus autók a Balatonnál” esemény, amelyet a verseny előtti pénteken rendeznek meg. A veterán autók felvonulnak a Balaton északi partján Balatonkenese, Balatonfüred, Tihany és Alsóörs érintésével térnek vissza Balatonkenesére. A füredi Vitorlás téren berszédet mond Bujtor Judit és Kollár Lajos. Az önkormányzatokkal együttműködve a helyi lakosoknak és a turistáknak is lehetőséget biztosítanak a veteránautók megtekintésére.

A veteránautó-felvonulás záró és a Tabu Kupa díjkiosztó rendezvényét a Kenese Marina Portban rendezik.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!