Pál Feri atya Balatonkenesén!

balaton.vehir.hu 2019. 04. 12. 00:15

Kenesei Szabadegyetem: Pál Feri atya előadása Balatonkenesén a Rády József sportcsarnokban 2019. április 15-én hétfőn 18.00 és 19.30 óra között.

 

„ELÉGEDETTEN AZ ÉLETTEL” - Vágyak, célok, küzdelmek

„Pál Feri pap, mentálhigiénés szakember – és az egyik legjobb előadó, akit valaha hallhattunk. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a leginkább foglalkoztatnak bennünket, egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani, és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé tenni. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyszerű magyarázatokkal – ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Hatalmas személyes varázsa van, ezért nem ritka, hogy előadásai után sokan meg szeretnék ölelni, vagy legalább megfogni a kezét. Egyébiránt akár stand up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Aktuális előadásának középpontjában az a kérdés áll, hogy vajon minden jogos sérelmünk, fájdalmunk, hiányunk ellenére tudjuk-e igazán szeretni az életet? Nem csak úgy elviselni, elhordozni, hanem élvezni, örömmel fogadni azt, amit ad, még ha sok mindent nem is kapunk meg, amire vágyunk? Vajon mi lehet a titkuk azoknak, akik küzdelmes, veszteségekkel és tragédiákkal terhelt életútjuk végén is képesek szívből azt mondani: érdemes volt? Akiket megoldhatatlan problémáik, betölthetetlen hiányaik sem tudnak nyomorulttá tenni? Meg lehet ezt a titkot tanulni tőlük? Ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Pál Feri, a tőle megszokott élményszerű stílusban.”

A belépés DÍJTALAN!
(Az előadás a Közművelődési Intézmény és Könyvtár ajándéka a nagyközönségnek!)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!