Katonás művészet

balaton.vehir.hu Forrás: Singer Éva hdgy. Fotó: Singer Éva hdgy. 2017. 09. 11. 16:21

Immár 26. alkalommal nyílt meg a Katonai Képzőművészeti Alkotótábor, melynek helyszíne az elmúlt évhez hasonlóan idén is az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK).

A tábort Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka nyitotta meg szombaton.

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ sok évnyi szünet után 2016-ban adott ismét otthont a Katonai Képzőművészeti Alkotótábornak. A páratlan környezet kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat az alkotóknak, így idén is Balatonakarattyát választották helyszínül. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szervezésében, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ együttműködésével szeptember 9-19 között 12 katonai szervezettől 29 fő aktív és nyugállományú alkotó számára biztosítanak lehetőséget, hogy Breznay András festőművész és Tamus István grafikusművész irányításával fejleszthessék képességeiket, bővíthessék képzőművészeti ismereteiket.
A tábort Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka nyitotta meg. Kiemelte: a műhely színvonalát mutatja, hogy sok olyan, évről évre résztvevő kolléga van, akinek már nem is nagyon van mit tanulni, csak gyakorolni és finomítani a vonásokat. A tavalyi kötött témaválasztás után idén az alkotókra van bízva, mit örökítenek meg, így a parancsnok megragadta az alkalmat, hogy figyelmébe ajánlja az alkotóknak: novemberben ünnepli a Honvéd Üdülő a 100 éves jubileumát, így a gyönyörű környezet, a 30 hektáros park és a Balaton mellett a patinás épületek is témául szolgálhatnak a művészeknek.
A táborban elkészült munkákból 2018-ban, a Magyar Kultúra Napján, a Stefánia Galériában nyílik kiállítás.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!