Megnyílt a Balaton Boat Show, a Kenese Marina Port kikötőben

balaton.vehir.hu 2017. 09. 08. 16:09

Szeptember 8. és 10. között rendezik az ország legnagyobb vízi hajókiállítását, a Balaton Boat Showt, a Kenese Marina Port kikötőben. A pénteki nyitó napon, a 11 szeres Kékszalag győztes Litkey Farkas adott interjút.

A seregszemlén a hazai hajós piac minden jelentős képviselője jelen lesz – félszáz hajó parton és vízen, ismert hazai és nemzetközi, vitorlás, motoros és elektromos hajó márkák, ruházat, kiegészítők és minden, ami a hajós élethez kapcsolódik!

S valóban igen széles palettán mutatják be a legkorszerűbb és méretű elektromos hajócsodákat, természetesen a hagyományos és sport vitorlások is szép számban képviseltetik magukat, de a Balatonon is egyre divatosabb party-hajókat is megcsodálhatjuk.

 

Az egyik party-hajó

A kiállítás látogatóival közösen ünnepli 90. születésnapját a Balaton egyik ismert hajója az 1927-ben épített, Pálinkás Csaba hajóépítő mester által felújított, Lady névre hallgató fa klasszikus, melyet testközelből is megtekinthet minden érdeklődő. Igazi mestermunkát csodálhatunk meg, a hajó oly kecses, mint egy igazi Lady, nem véletlen a névadás.

 A Lady

Litkey Farkas beszélgetőparnerével

Hírportálunkképgalériája ITT tekinthető meg!

Újságírói kérdésre válaszolva Litkey Farkas kiemelte, hogy a Kékszalag távot nagyon szereti, mert annak ellenére, hogy a távon belül párszor megelőzték, a csapat mindig a végére tartogatja az összes taktikai és erőnléti tartalékokat, így szinte mindig elsőként érnek célba. Ebben a kategóriában egyetlenegy hajó verheti meg a csapatot a Fifty-Fifty, a jövőben is a kettő hajó a Festipay és a Fifty-Fifty között fog eldőlni az elsőség.

 Érdemes lesz szabaddá tenni egy napot szeptember 8. és 10. között és ellátogatni Balatonkenesére, a Kenese Marina Portba, hogy a Balaton partján élvezzük az ország legszebb hajóinak látványát.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!