Félidejéhez érkezett a Varázserdő projekt

balaton.vehir.hu 2020. 11. 06. 15:04

Alsóörs, 2020. 11. 06. péntek - Az Alsóörsi Varázserő-Varázserdő projekt első ütemének zárásaként ma délben sajtótájékoztatót tartott dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Hebling Zsolt polgármester.

 Hebling Zsolt polgármester örömmel tájékoztatta a megjelenteket, hogy a több mint 300 millió forintos beruházás első ütemterve elkészült. Bejárást tartottak a lelátón, a kétszintes fogadóépületben, megtekintették a jegypénztárt, a fedett kerékpártárolót. A község előjárója elmondta, hogy komoly munkálatoknak köszönhetően az infrastruktúra (villany, víz) is kiépítésre került. A turisztikai központ eszközbeszerzései már folynak, mely jövő tavasszal átadásra kerül, amely planetáriumi sátrat, vetítőt és játszótéri elemeket is tartalmaz. Megköszönte dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő támogatását, aki sokat segített abban, hogy Alsóörs község önkormányzata 254 millió forintos megyei TOP-os pályázathoz jutott. Kiemelte, hogy Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és Vörösmarty Éva alelnök asszony szintén sokat tett annak érdekében, hogy ez a különleges turisztikai beruházás megvalósuljon.

Dr. Kontrát Károly örömét fejezte ki, hogy Alsóörs azon települések közé tartozik, amely jól tud pályázni és azokat megfelelően tudja ütemezni. Ennek köszönhetően az elmúlt években nagyon sok beruházás megvalósult a községben. A mostani fejlesztés egyedülálló és rendkívüli, hiszen olyan turisztikai központ valósul meg, amely a környéken nincs, ráadásul a hagyományokat betartva, a helyi permi vöröskőből építették a projekt nagy részét. A több mint tizenkét hektáros terület családoknak nyújt majd élményeket, nem mellesleg rendezvényeknek is teret ad.  

Fotók: Nagy Veronika

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!