Kerékpárút építés Alsóörs és Felsőörs községek területén

balaton.vehir.hu 2020. 10. 02. 13:36

Felsőörs, 2020. október 02., péntek - Alsóörs Község Önkormányzata Felsőörs Község Önkormányzatával partnerségben sikeresen pályázott az Európai Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott Település és Területfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés (TOP3.1.1-16) megnevezésű felhívására és 750 mFt, 100%-os intenzitású pályázati támogatást nyert a Felsőörs és Alsóörs között haladó kerékpárút megépítésére - erről tartottak az érintettek sajtótájékoztatót.

 A projekt megvalósítás újabb mérföldkőhöz érkezett. Sikeres közbeszerzési eljárást követően a nyertes ajánlatot tevő Colas Út Építőipari Zrt-vel 2020. szeptember 21-én aláírták a vállalkozói szerződést, amelyet követően megkezdődnek a kerékpárút, mint vonalas létesítmény építési munkái. A vállalási díj Bruttó 437.317.979 Ft. A munkálatok várható befejezése 2021. február vége. A lakosság a beruházásról, a tervezett műszaki állapotról és a forgalmi rend változásokról folyamatos tájékoztatást kaphat Alsóörs és Felsőörs önkormányzati hivatalának honlapjairól (www.alsoors.hu, www.felsoors.hu ) 

A rendezvényen felszólalt Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke, Hebling Zsolt Alsóörs, Szabó Balázs Felsőörs polgármesterei adtak tájékoztatást. Porga Gyula, Veszprém város polgármestere ismertette a projekt kapcsolódását más projektekhez. Dr. Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő üdvözölte az újabb, megvalósítandó beruházást. A rendezvényen szintén részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Vörösmarty Éva

Hebling Zsolt

Előtérben: Szabó Balázs, Hebling Zsolt (b.), Vörösmarty Éva, Porgya Gyula, Ovádi Péter és dr. Kontrát Károly

Porga Gyula

Dr. Kontrát Károly

Fotók: Nagy Veronika

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!