Közlemény - Üzemanyagtöltő állomás Alsóörsön

balaton.vehir.hu Forrás: alsoors.hu 2020. 09. 29. 20:55

Tisztelt Ingatlantulajdonosaink! Annak ellenére, hogy előző képviselő-testületi ülésünkön megadtuk a választ a 71. sz. főút mellé, a Mobil Petrol Csoport által tervezett üzemanyagtöltő állomással kapcsolatban, vagyis, hogy a rendezési terv módosításának folyamatában nyílik lehetőség lakossági észrevételek megfogalmazására (többféle módon), alaptalan és megtévesztő információkkal egyesek a beruházás ellen kampányolnak - olvasható a közleményben.

 Tisztelettel kérünk mindenkit, kizárólag a tények alapján formáljon majd véleményt, amikor aktuális lesz, hiszen felelősen csak a teljes körű információk alapján lehet nyilatkozni! Nem tartjuk korrektnek a telepítési vizsgálati tanulmányterv kiragadott mondataival félrevezetni a közvéleményt.

A településtervező partnerünk a hatósági egyeztetések megkezdése után állít össze egy olyan anyagot, amely alkalmas lesz arra, hogy mindenki eldönthesse, támogatja-e a fejlesztést, amely meggyőződésünk, hogy kizárólag előnyös lehet településünk számára.

Néhány előzetes tényszerű megállapítás:
- Helyszín: a  Vadtelep Balatonfüred felőli részén az út ellenkező oldalán, a vasút és közút közötti terület 5086 m2, helyrajzi száma: 969.
  Állapotát az alábbi fotók mutatják be:

- A projekt által érintett terület: 3000 m2, több mint a telek fele (2656 m2) gondozott zöldfelület lenne, s a töltőállomás 
  az ingatlan azon részén kerülne megvalósításra, ahol a fák mennyisége elenyésző, ez a rész bokros, jelenleg részben aszfalttal borított terület. Szó sincs több mint 5000m2 erdő kiirtásáról.
- A fák többszöröse pótolva lenne, sőt 5 millió Ft értékben a környéken zöldfelület fejlesztésre is sor kerülne.
- A benzinkút zöldenergiával működne (teljes napelem) és lenne elektromos töltő is.
- A mostaniakhoz képest a főút forgalma jelentősen a beruházás miatt nem növekedne, és a zajhatás sem.
- A kútoszlopok több, mint 70 méterre lennének a legközelebbi nyaralóépülettől, ami korábban érvénybe lévő, de már évek óta hatályon kívül helyezett szigorú 50 méteres szabálynak is majdnem másfélszerese.
- A község kereskedelmi ellátottsága és szolgáltatási köre bővülne (shop, környezetkímélő autómosó stb.).
- A modern környezetbarát töltőállomásokon a keletkező veszélyes hulladékok tárolása és elszállítása szakvállalattal történő szerződés keretében történik, az összes műtárgy környezetvédelmi minősítéssel rendelkezik.
- A beruházással egész éves munkahelyek jönnének létre, és a településnek adóbevételt hozna.
- A beruházással megnyílna  a lehetősége annak, hogy a 71. sz. főúton biztonságosan kialakításra kerüljön a gyalogos átjutás lehetősége, amely a vadtelepi tulajdonosok több évtizedes problémája.

Köszönjük szíves figyelmüket, bízunk benne, hogy a kellő időben, a tények ismeretében a legmegfelelőbb döntést tudjuk meghozni! 

alsoors.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!