Strandszínház a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2020. 05. 15. 10:44

Az elmúlt években hihetetlen népszerűségnek örvend Alsóörsön a Strandszínház és a gyermek előadások. Mi várható az idei szezonban, mire készül a színház és az önkormányzat? Hírportálunk kérdéseire Vándorfi László igazgató-rendező válaszolt.

 -Az elmúlt években mindig teltházas előadásokat tartott a társulat Alsóörs népszerű strandján. Mi várható az idei évben, mikorra tervezik az előadásokat?

Természetesen reménykedünk, hogy visszatérnek a strandra,így a strandszínházba is a látogatók. Egyelőre augusztus 15- től van rá esély hivatalosan, hogy ültetett szabadtéri rendezvényt tartsunk. Ez esetben egy felnőtt és két gyermekelőadást tudunk megtartani. A Hair vagy A Pál utcai fiúk az esélyes, gyerekeknek a Kalóz kaland. Ha további könnyítések lesznek, két felnőtt és öt gyermekprodukciót tervezünk.

Hebling Zsolt polgármester, Vándorfi László és Molnárné Simon Anikó egy korábbi strandszínházi sajtótájékoztatón (Fotó: balaton.vehir.hu)

-Hogyan tudják majd biztosítani a nézőtéren a biztonságos távolságtartást és a higiéniai feltételeket?

A strand személyzetével közösen megoldhatónak látszanak a biztonságos körülmények, a székek egymástól való távolsága viszonylag egyszerű technikai kérdés.                        

-Ha már színházról beszélünk, az online szövegolvasásról mikorra tervezik a személyes szövegpróbák megtartását, a darabok próbáját, gondolom a színészek is már alig várják...

Elkezdődtek az online próbák, most éppen új mesedarabunk, A Szép, a Szende és a Szeleburdi énekpróbái zajlanak, a zeneszerző, Süle Zsolt irányításával.                                

-Mikorra tervezik az első kőszínházi produkciót és milyen feltételekkel, melyik darabot láthatjuk majd?

Jelen állás szerint A Tánc fesztiválja lesz első kőszínházi megmozdulásunk, szeptember 6-10 között, igen erős nemzetközi programmal, az EKF programsorozat részeként. Utána az elmúlt évadról elmaradt A doktor úr című vígjáték bérletes előadássorozatát pótoljuk. 20. évadunk tiszteletére, színházunk támogatása céljából a hivatásunk, szűkebb pátriánk iránti elkötelezettségünket legerősebben megfogalmazó A Pál utcai fiúk kerül színre szeptember 25-én, majd másnap egy igazi rock and roll bulival, a Hotel Menthollal nyílik hivatalosan jubileumi évadunk.  

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!