Rendhagyó közgyűlés a Riviéránál

balaton.vehir.hu Fotó: Almás Edit 2020. 02. 03. 15:58

2020. január 31-én a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület rendhagyó közgyűlésre hívta össze a tagokat az alsóörsi Hotel Mayerbe.

 A közgyűlésen megtörtént az éves tisztújítás, majd Semsei Sándor elnök és Pataki Júlia TDM menedzser ismertették a 2020-as terveket.

Először az új, tervezett piacról esett szó, melyet Alsóörsön, az Egyesület irodája előtti területen terveznek megvalósítani. A termelői piac a környékbeli őstermelőknek, kistermelőknek és kézműveseknek szeretne lehetőséget biztosítani. A terület egyfajta közösségi térként is szolgál majd, ahol lehet zenés programokat, családi foglalkozásokat tartani, illetve a tervek között szerepel nyári estékre egy különleges bringamozi program is. Ennek lényege, hogy a projektor egy kerékpáros áramfejlesztővel van összekötve és csak akkor kap a működéshez elegendő áramot, ha a bringákon tekernek.

A helyi termékekkel összefüggésben egy polcrendszer is kialakításra kerül. Először az alsóörsi és a csopaki irodában, de az egyesület szeretné, ha a térség szolgáltatói is be tudnák integrálni saját szálláshelyükre vagy üzletükbe ezeket a jó minőségű árukat. - A Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal is együtt gondolkodunk és dolgozunk a polcrendszerben, az ő, saját védejegyes termékeiket is szeretnénk bemutatni nálunk – mondta el Pataki Júlia.

A következő terv az idei évben a térségi e-busz kihasználása. A busz tavaly nyáron érkezett meg, Alsóörs önkormányzatának jóvoltából. A tavalyi év az igények és a busz kiismeréséről szólt. Idén tavasszal és ősszel hétvégenként borjárat indítása a terv, a nyári szezonban pedig rendszeres strandjárat fog közlekedni Alsóörsön, mely az esti órákig fog autómentes és kényelmes közlekedési módot biztosítani a helyieknek és nyaralóknak egyaránt.

A tervezett útvonalak ismertetése után Semsei Sándor, az egyesület elnöke mondott kedvcsináló mondatokat a májusban induló tanulmányútról. Az egyesület invitálja tagjait Dél-Tirolba, ahol egy turisztikai szempontból rendkívül sikeres térséget ismerhetnek meg a résztvevők. A tanulmányút tervezett időpontjában Víz és fény fesztivál lesz Brixen városában, amely egy több hétig tartó, nagyon látványos esemény, rengeteg látogatót vonz a világ minden tájáról. A résztvevők találkozhatnak az ötletgazdákkal és a szervezőkkel is. Aki szeretne többet megtudni az útról, keresse fel az egyesület munkatársait.

A közgyűlés hivatalos része után a vendégeket különleges vacsora várta.

-Szeretnénk bevezetni ezeket a „vándorgyűléseket”, hogy tagjaink jobban megismerhessék egymást is, illetve egymás munkáját is – mesélte Pataki Júlia. Így reméljük, elkezdődik egy jó hangulatú, baráti ötletbörze, mely a térség előnyére válik. Ezúton is szeretnénk megköszönni Mayer Gyulának a helyszín biztosítását, Albrecht Tamásnak és Almás Editnek a különleges és fantasztikusan finom menüt, Antal Gyulának és Söptei Zsoltnak pedig a vacsorához kínált borokat.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!