Nagyvadak terelése Alsóörsön

balaton.vehir.hu Forrás: alsoors.hu 2020. 02. 02. 16:11

Értesítik Alsóörs lakosait, hogy az Újkúti Vadásztársaság, a Balatonfüredi rendőrkapitányság és Alsóörs Község Önkormányzata nagyvad terelést tart Alsóörs térségében.

 Időpont: 2020. február 5. (szerda) 10.00-14.00 óra

Helyszínek: Lovasi út – Veszprémi bekötőút és 71-es út – Római út 

A terelés célja a belterületek határán megbúvó, a lakosságnak esetenként kárt okozó állatfajok (róka, őz, vaddisznó, gímszarvas, őz) vadászterületünk távolabbi részére való terelése.
A terelés közvetlenül a vadászterület belterületi határain folyik, vadászat nem lesz, a tereléssel megmozdított vad mozgása a nyugalom megzavarására alkalmas lehet. A terelés biztonságos lefolytathatósága érdekében kérjük a terelés idején az erdőben, mezőgazdasági területeken, illetve a belterület határán lévő ingatlanokon szabadban való tartózkodást lehetőleg ne tervezzenek!

Az érintett külterületek mezei útjai biztonsági okból 9.00 - 14.00 közt lezárásra kerülneka területen való mozgást korlátoznunk kell, idegenek a hajtással érintett területen nem tartózkodhatnak.  

Amennyiben a vad várható mozgása műút forgalmát veszélyezteti, úgy időleges forgalom vagy sebességkorlátozásról is intézkedünk.

Kérjük az esetlegesen okozott kellemetlenségek miatt megértésüket!

A hajtáson a vadásztársaság által szervezett személyeken túl saját felelősségére részt vehet az az alsóörsi lakos, illetve ingatlantulajdonos is aki
- hajtóként, aki 18. életévét betöltötte,

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és létszámban korlátozott!
Regisztrálni a vadászat előtt legkésőbb 2 nappal a hivatal@alsoors.hu emailcímre küldött "hajtásra jelentkezés" tárgyú levéllel lehet.

A jelentkezés során meg kell adni a nevet, kort lakóhelyet, telefonszámot,
A vadásztársaság a jelentkezéseket visszaigazolja, a részvételi lehetőséget engedélyezi, vagy elutasíthatja. A hajtáson csak az elfogadott regisztrációval rendelkező személyek vehetnek részt!

Találkozó 9.00 órakor a May János utca és Lovasi út sarkán.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!