Műhavas sífutás Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2020. 01. 25. 12:47

Alsóörs, 2020. január 25., szombat - Több, mint száz méteres műhavas körpályával várták a síelőket a Sirály park parkolójában Alsóörsön.

Fehér Gyula, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke hírportálunknak elmondta, hogy négy teherautónyi műhó érkezett Eplényből, a Síarénából, ebből alakították ki a pályát. Elsődleges cél a sízés, a sí sport megszerettetése a gyermekekkel, valamint a szabadban történő mozgás és sportolás. Ehhez a klaszter ingyen biztosítja a síléceket, botokat és a bakancsokat. 

Fehér Gyula

-A mai nap sikerén felbuzdulva, úgy határoztunk (erről csütörtökön fog döntést hozni a képviselő testület), hogy még az idei, téli szezonban beszerez az önkormányzat egy hóágyút, amit a Merse parkban a szánkó dombnál fogunk beüzemelni - nyilatkozta Ferenczy Gábor Alsóörs alpolgármestere. Majd hozzáte, hogy a jövőben is szeretnék megismételni a síelést a Sirály parkban, kiegészítve a körön belüli felület fellocsolásával, jégpályát kialakítva, abban az esetben ha nem fagy be a Balaton a korcsolyázók számára.

Ferenczy Gábor

Ma délután négy óráig térítésmentesen igénybe vehető a sípálya, a szükséges felszerelésekkel, vasárnaptól pedig, a hó elolvadásáig sízők, szánkózók vehetik birtokba a területet. Szombaton a szervezők forró teával és túró rudival várják a gyermekeket.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!